Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Fastighet

Annons:

FALSKA FAKTUROR

Norrviddens fd vd anhållen

Misstänks ha lurat Norrvidden på mångmiljonbelopp.

I måndags rapporterade Diös att man lämnat in en polisanmälan mot en fd anställd i Norrvidden rörande misstankar om ”ekonomiska oegentligheter”. I går anhölls Norrviddens fd vd Peter Andersson, misstänkt för trolöshet mot huvudman, enligt Dagbladet.

Efter förhör med Norrviddens tidigare vd Peter Andersson beslutade kammaråklagare Göran Kvist att han skulle anhållas för att inte skada utredningen.

– Han har vidtagit åtgärder som inneburit omfattande ekonomisk skada för Norrvidden och det har pågått från och med 2008 till fram till slutet av i fjol, säger Göran Kvist till Dagbladet.

Peter Andersson är misstänkt för att ha upprättat falska fakturor och förmått Norrvidden att betala för varor och tjänster som inte existerat. Pengarna ska ha gått direkt till honom, enligt Dagbladet.

– Det handlar om mångmiljonbelopp, säger Göran Kvist.

Fler förhör ska göras med Peter Andersson samt andra personer.

Upptäckten gjordes under Diös rutinmässiga renomgång av räkenskaperna när man förvärvade Norrvidden i höstas. Diös vd Christer Sundin förklarar för Dagbladet att attesteringen av fakturorna gjorde att man på Diös tillsatte en internutredning. Utredningen visade att det handlade om så pass stora summor och oklarheter att materialet var tvunget att lämnas över till polisen.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: