Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

”FÖRSENINGEN ÄR INTE URSÄKTLIG”

Avanza bötfälls av FI

En dag sen med rapportering: 20.000 kronor i böter.

Finansinspektionen straffar Avanza Bank för att en rapport inkom en dag sent. Straffet: 20.000 kronor.

Finansinspektionen skriver i sitt beslut att Avanza Bank inte lämnat in sin likviditetsrapport i rätt tid för perioden 2012-01. Sista rapporteringsdagen var den 15 januari 2012. Rapporten kom in först dagen efter.

Avanza bank förklarar att förseningen berodde på ett handläggarmisstag. När FI kontaktade Avanza Bank för att påpeka att rapporten inte lämnats in ”rapporterades den omedelbart in”.

I beslutet framgår det även att Avanza bank beklagar att rapporteringen blev försenad och uppger att bolaget har ”skärpt rutinerna för att rapporteringen fortsättningsvis alltid ska ske i tid”.

FI konstaterar dock att bolaget ska bötfällas trots förklaringen och ursäkten.

”En finansiell rapportering är ett viktigt verktyg i Finansinspektionens tillsynsarbete och det är därför av mycket stopr vikt att de rapporteringsskyldiga företagen rapporterar i rätt tid. Ett rapporteringsskyldigt företag måste se till att det har rutiner och beredskap för att säkerställa att rapportering sker i rätt tid”, skriver FI i sitt beslut.

Att rapporteringen skedde med endast en dags försening gör inte förseningen ursäktlig eller ringa, konstaterar tillsynsmyndigheten. Avanzas förseningsavgift slutade alltså på 20.000 kronor.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: