Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

IK Investment avyttrar portföljbolag

Björn Savéns riskkapitalbolag IK Investment Partners är redo att avyttra sin majoritetsandel i Schenk Process.

Private equity-bolaget IK Investment Partners planerar att antingen notera eller sälja sin andel i industriföretaget Schenck Process i sommar, enligt Reuters.

Morgan Stanley har anlitats för att leta efter potentiella köpare till det tyska företaget. Köparna kan bland annat vara en strategisk köpare som General Electric och Siemens men det är mer sannolikt att en försäljning sker till ett annat private equity-bolag, enligt uppgifter till Reuters.

En börsintroduktion är även möjlig. Försäljningen eller noteringen sker i slutet av andra kvartalet eller i början av den tredje, rapporterade Reuters på onsdagen.

IK Investment Partners förvärvade sin majoritetsandel av Schenck process från HgCapital för cirka 450 miljoner euro i augusti 2007. Sedan dess har verksamheten vuxit genom tre tilläggsförvärv. Schenck är specialiserad som leverantör av lösningar inom industriell utrustning för vägning, matning, övervakning och automation. Bolaget sysselsätter cirka 3.000 anställda och omsätter över 500 miljoner euro, enligt Reuters.

IK investment partners har inte kommenterat uppgifterna.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: