Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

IMF varnar kraftigare europeisk bankpress

320 miljarder dollar säkrade i pågående stödrunda.

IMF har erhållit löften om 320 miljarder dollar i utökade finansiella resurser efter den senaste tidens uppvaktning av enskilda länder. Det meddelar Bloomberg och en rad andra internationella nyhetsbyråer.

IMF-chefen Christine Lagarde säger i en skriftlig kommentar att hon hoppas på ytterligare stöd. Enligt en talesperson är målet satt till över 400 miljarder dollar.

Det är framför allt den europeiska skuldkrisen som oroar IMF, där lånekostnaderna för Italien och Spanien återigen stigit kraftigt.

Enligt Financial Times målar IMF även upp en mörk bild för den europeiska banksektorn. I en färsk rapport spås bankerna krympa sina balansräkningar med 2.600 miljarder dollar under den kommande 18-månadersperioden. Detta väntas få effekter på regionens tillväxttakt inte minst då kreditrestriktionerna blir hårdare för hushåll och företag.

Enligt FT väntas effekterna bli allvarligast i redan hårt drabbade länder men IMF varnar för att även stabilare länder kommer att känna av effekterna och efterlyser ytterligare åtgärder från Europas länder.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: