Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Mineral Invest tillbaka till ordinarie listan

På uppdrag från Aktietorget har Hamilton Advokatbyrå granskat bolaget.

På uppdrag från Aktietorget har advokat Ola Hansson vid Hamilton Advokatbyrå gjort en oberoende granskning av Mineral Invest. Granskningen visar att det inte finns något att anmärka på varken juridiskt eller etiskt. Nu noteras Mineral Invest åter på den ordinarie listan, meddelar Mineral Invest i ett pressmeddelande.

– Nu känns det bra att istället med full kraft fokusera på de spännande utmaningar och möjligheter som vi har framför oss, säger Peter Thysell, cfo och vice vd i Mineral Invest.

Mineral Invest placerades på observationslistan den 3 april efter uppgifter om att ledande befattningshavare i bolaget känt till att en av de åtalade, Jonas Falk, i den uppmärksammade narkotikarättegången finansierat bolagets verksamhet med pengar som härrör från hans brottsliga verksamhet.

Efter advokatbyråns granskning har nu alltså Aktietorget kommit fram till att det ”inte finns grund för att misstänka bolaget eller dess befattningshavare för några oegentligheter” och att det därför inte heller finns ”grund för att kvarhålla bolagets aktie och teckningsoption på observationslistan”.

– Det är tillfredsställande att vi nu, efter genomförd granskning, finner att det finns förutsättningar att återföra bolaget till den ordinarie listan. Härutöver bör det särskilt nämnas att bolaget har varit mycket tillmötesgående när det gäller att ställa personal och resurser till utredarens förfogande, säger Jonas Myrdal, chef för AktieTorgets marknadsövervakning.

Mineral Invest poängterar i sitt pressmeddelande att kammaråklagare Hans-Jörgen Hanström tidigare har förtydligat att det inte finns någon misstanke om brott för Mineral Invest eller någon person som är eller har varit anställd i bolaget eller engagerad i bolagets styrelse.

– Det känns bra att vi nu kan lägga det här bakom oss och istället med full kraft fokusera på de spännande utmaningar och möjligheter vi står inför med vårt stora licensområde i det guldrika Kilo-Moto-guldbältet i nordöstra DR Kongo, säger Peter Thysell, Mineral Invests cfo och vice vd.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: