Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Ny vd för Sparbanken Öresund

Lars Ljungälv ersätter Lars-Erik Skjutare på vd-posten.

Vid Sparbanken Öresunds stämma, som hölls i Malmö på måndags-eftermiddagen, avgick Lars-Erik Skjutare efter 20 år som vd och Lars Ljungälv tillträdde som ny vd i banken.

– Jag är imponerad av vad banken har åstadkommit under de senaste åren och ser det som en förmån och utmaning att få leda en självständig bank i en spännande region, säger Lars Ljungälv, nytillträdd vd i Sparbanken Öresund.

Han menar att banken har framtiden för sig och att det vill han bidra till att förstärka.

– Vi ska bli ännu mer synliga och aktiva för alla som bor och verkar här i regionen. Vi ska växa, inte minst på företagssidan där vi kan stärka vår ställning ytterligare.

Lars-Erik Skjutare, avgående vd, önskar nu banken fortsatt framgång i ett uttalande.

Vid måndagens stämma godkändes även styrelsens förslag om att dela ut 33,5 miljoner kronor till sina ägare, Sparbanksstiftelsen Öresund och Sparbanksstiftelsen Gripen.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Via ägarstiftelserna går en del av bankens vinst till projekt för barn och ungdomar, utbildning och forskning, kultur, idrott samt infrastruktur och näringsliv i västra Skåne.

”Stämmans beslut är en bekräftelse på att banken är finansiellt stark. Det egna kapitalet i Sparbanken Öresund-koncernen uppgår till cirka 2,8 miljarder kronor och koncernens kapitaltäckning är cirka 12 procent”, skriver banekn i ett pressmeddelande.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: