Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

Muller svingar släggan mot advokater

Saabs konkursbo bör kräva ersättning från Guy Lofalk och advokatbyrån Lindahl, hävdar Victor Muller i rätten.

I dag var det dags för edgångssammanträde i Saab-konkursen. På plats i Vänersborgs tingsrätt var bland annat Victor Muller som fick intyga att bouppteckningen enligt hans uppfattning är korrekt.

I ett tillägg meddelade Victor Muller att det kan finnas ytterligare tillgångar att kräva in till konkursboet. Han hävdade att konkursboet borde kräva ersättning av tidigare rekonstruktören Guy Lofalk och advokatbyrånb Lindahl.

Enligt Muller borde delar av Lofalks arvode krävas tillbaka dessutom kan det finnas skadeståndskrav baserat den skada som rekonstruktören åsamkat bolaget.

Victor Muller riktade även skarp kritik mot Lindahl-delägaren Lars-Henrik Andersson, som en kort tid sade sig vara intresserad av uppdraget som Lofalks efterträdare, bara för att snart dra tillbaka sin intresseanmälan.

– Enligt min mening finns ytterligare tillgångar i form av skadeståndsanspråk mot advokatbyrån Lindahl, säger Muller i en officiell kommentar efter edgångssammanträdet.

Men det är svårt att räkna ut detta skadesstånd i dag, tillägger han. Det finns vidare fler former av anspråk och processer som kan berika konkursboet, påstår Muller.

Hans uttalande kommer efter det att Guy Lofalk påpekat att han fick inleda en rekosntruktion på felaktiga grunder.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: