Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Remium gör en satsning inom private M&A

Efter neddragningar gasar Remium och anställer fler.

AndorGerendas_170.jpg
Andor Gerendas nybliven vd för Remium lägger gasen i botten.
– I dag är Remium ledande inom ECM, equity capital markets, som handlar om transaktioner som ett eller annat sätt går igenom aktiemarknaden. Där har vi en stark position i dag, däremot har vi en svagare position inom private M&A, säger Remiums vd Andor Gerendas till Realtid.se.

Han förklarar att Remium visserligen gör en andel av detta men att man kan bli mycket större.

– Det här är en målmedveten satsning för att bli ännu bättre, göra fler transaktioner och bli större, säger han.

Varför görs den här satsningen just nu?
– Jag har jobbat nu sex månader och det här är något som vi har diskuterat och successivt kommit fram till att både jag och styrelsen tycker är ett viktigt område som vi vill satsa på.

Han förklarar att det är viktigt eftersom det ligger inom den nisch som Remium verkar i och att det blir ett naturligt steg för att göra Remium till en komplett leverantör av bland annat corporate finance-tjänster mot små- och medelstora bolag.

Andor Gerendas, som blev ny vd för Remium så sent som i mitten av oktober 2011, har själv en bakgrund inom private M&A samt inom corporate finance. Han har bland annat jobbat fem år på det First North-noterade investmentbolaget Vinovo, där han arbetade på kundsidan i dessa transaktioner. Han förklarar att där handlade det ofta om generationsskiftesbolag som söker nya ägare. Ägarna i dessa bolag är ofta 40-talister där det finns barn som inte vill eller får ta över.

– Det är ett ganska stort segment där jag tror att Remium kan vara med och bidra. Behovet har alltid funnits och det finns en hel del aktörer som betjänar det segmentet. Men jag tror att det även finns plats för oss just med vår naturliga inriktning mot små- och medelstora bolag, säger Andor Gerendas.

Han fortsätter:

– Man kan säga att detta är ett naturligt komplement för att bli än mer heltäckande inom corporate finance mot små- och medelstora bolag både i privata sammanhang, som i den här satsningen. Nästa steg kanske kan vara att man går till börsen och när man gör det behöver man kapitalanskaffning och där är vi redan.

På Remiums hemsida finns nu en platsannons där man söker en ny rekryt för satsningen. Andor Gerendas förklarar att Remium kommer ta in 1-2 nya anställda.

– Vi börjar så och faller det väl ut så kommer vi att bygga. Det är därför jag kallar det för en satsning. 1-2 nyrekryteras sedan kommer vi på corpen att dela av lite resurser och även jag kommer vara engagerad, delvis, säger han.

Senast i januari sades sex personer upp från mäklarfirman i ett stort besparingsprogram. Merparten av uppsägningstiderna går ut i april och början av maj.

– Det där gjordes i början av januari för att trimma organisationen men här är det främst frågan om att 1-2 juniora personer ska in, säger han.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: