Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

HELA LISTAN:

Gransäters laguppställning

Bland Gransäter & partners rekryter finns tidgare anställda vid Evli, Carnegie, Remium, HQ, Saxo Bank - och en advokat på Maqs.

Gransäter & Partners
En del av affärsplanen är att förbättra analysen av mindre svenska noterade bolag istället för att konkurrera med de stora investmentbankerna som analyserar de största bolagen.

De viktigaste kunderna för firman blir mindre institutioner, förmögna privatpersoner och entreprenörer.

Planen är att den nya firman ska bestå av 10-15 personer.
– Vi kämpar på här. Det är fullt ös, säger Patrik Gransäter till Realtid.se under fredagsmorgonen.

Redan i januari blev det känt att Patrik Gransäter startar en egen mäklarfirman. Förberedelserna hade då pågått i några månader.

Firman med namnet Gransäter & Partners bildades genom att man köpte upp den mindre kapitalförvaltaren Celebi.

I dag avslöjar Patrik Gransäter för Realtidöse hur laguppställningen ser ut på nya firman.

I styrelsen blir den tidigare Volvo-ordföranden Finn Johnsson ordförande. Övriga ledamöter är styrelseproffset och den tidigare rådgivaren till näringsdepartementet, Katarina Bonde samt MAQS-advokaten Jens André och Knutsson holdings CFO Fredrik Appelgren.

Familjen Knutsson har varit en drivande part i uppstarten av det nya bolaget. Familjen äger 50 procent av aktierna i Gransäter & partners, resten ägs av personalen.

Hur har rekryteringarna gått till?
– Vi jobbar med egna nätverk. Vi rekryterar folk som vi känner till och har arbetat med tidigare, säger Patrik Gransäter till Realtid.se.

På analysavdelningen finns i dag tre analytiker. Analysansvarig är Affärsvärldens tidigare medarbetare Anders Elgemyr, som är en av medgrundarna till det nya bolaget. Därutöver tar Lars Erik Bratt, som tidigare arbetade på Evli, samt Jan Glevén, senast från Remium och Redeye, plats på avdelningen.

På mäkleriet finns Torbjörn Kullgren, tidigare Carnegie och Danske bank, samt Christian Avenäs, tidigare Saxo Bank och CMC Markets, på plats.

Arash Hosseini-Pad, som senast kommer från HQ, tar ansvaret för equity finance, där Gransäter & Partners ger kunder rådgivning kring upplåning och finansiering.

Inom corporate finance ska firman anställa två till tre personer ytterligare innan avdelningen är fulltalig. Klar är Richard Bagge, som senast kommer från Aros Fondkommission.

Jonas Borrfors som följt med Patrik Gransäter från Remium arbetar på back-office.

Som Realtid.se tidigare har rapporterat är även HQ banks tidigare vice vd och tradingchef Fredrik Crafoord på väg att ansluta till firman. Men inget är ännu bestämt, säger Patrik Gransäter.

– Jag har ett bra samtal med honom men vi har inte kommit överens. Kommer han in som rådgivare är det utmärkt. Vi har ju ingen egenhandel utan jobbar bara med att analysera och mäkla aktier och corporate finance-tjänster.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: