Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

Lindahl släpper kokbok

Advokatbyrån har sammanställt en kokbok med recept från firmans egna kockar.

lindahl_kokbok200.jpg
På framsidan syns Lindahl-kocken John-Johns fiskgryta med rouille.
M som i Lindahl – Maten. Människorna. Miljön.

Så heter advokatfirman Lindahls nya kokbok, signerad byråns kockar John-John Sundberg och Martin Höckert.

I Lindahls egen kokbok vävs maten in med vad som annars händer på byrån. För kockarnas del börjar arbetspasset tidigt i Lindahls kök: ”Bröd bakas, smoothies mixas och fruktsallader förbereds.” Många av byråns gäster kommer tidigt, står det, och så följer ett recept på smoothie.

Snart är det dags för lunch och i samband med det får vi veta att klienterna gillar när affärsluncher på stan byts ut mot hemlagad mat i Lindahls lokaler. Recept som följer är bland andra Biff Lindahl med rostad potatis och persiljesmör samt Halstrad gös med olivbrässerad fänlål och mörk citronfond.

Dagarna flyter på.

På fredagspubarna träffas ”Lindahlare” efter jobbet under lite mer avslappnade former. Sommelieren tipsar om att ett fruktigt rosévin passar till tapenade med sting och sälta.

I slutet av boken står det att juristerna behöver ett flexibelt arbetssätt och att detta underlättas tack vare eget kök.

Några sidor senare tackas kockarna för deras känsla och kreativitet. Det står att kockarna förgyller livet för väldigt många, varje dag.

Marknadschefen Tobias Wåhlén berättar för Realtid.se att idén kom från kockarna själva när de fick svara på frågan om vad de skulle vilja hitta på härnäst.

Vem får kokboken?
– Hittills har medarbetarna på Stockholmkontoret fått den. Det är många som har uppskattat vad de äter varje dag och då är det kul att få ta del av recepten. Men tanken är att den ska fungera som en fin present till såväl vänner som klienter.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: