Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

”SELEKTIV DEFAULT”

Grekland får sänkt betyg

S&P: s betygsänkning får ingen effekt på den grekiska banksektorn, enligt det grekiska finansdepartementet.

Under måndagskvällen meddelade kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's, S&P, att kreditbetyget för Grekland sänks till ”selektiv default” från tidigare CC på lång sikt och C på kort sikt, uppger Nyhetsbyrån Direkt.

Bakom betygsåtgärden står den grekiska regeringens retroaktiva införande av så kallade kollektiva åtgärdsklausuler (CAC) i dokumentationen av vissa serier av statspapper den 23 februari.

”Enligt vår mening förändrar Greklands retroaktiva införande av CAC på ett betydande sätt de ursprungliga villkoren för den skuld det berör och utgör en start för vad vi anser vara en stressad skuldrekonstruktion. Enligt våra kriterier utgör förhållandena grund för oss att sänka vårt kreditbetyg för Grekland till 'SD' och vårt betyg på de berörda skuldpapperen till 'D'”, skriver S&P, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Det grekiska finansdepartementet uppger i en kommentar att S&P hade flaggat väl för betygssänkningen, och att man tagit detta i beaktande. Finansdepartementet menar samtidigt att betygsänkningen inte får någon effekt på den grekiska banksektorn, och likviditetseffekterna har åtgärdats av Greklands centralbank och EFSF.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: