Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

STOPPAR UTDELNINGEN

Vinstras för Danske Bank

Redovisar ett resultat efter skatt på 200 miljoner danska kronor. I samband med rapporten tackar vd Peter Straarup för sig och går i pension.

I dag presenterar Danske Bank sitt bokslut för fjärde kvartalet och redovisar ett vinstras. Banken beslutar även att stoppa utdelningen 2012.

Banken redovisar ett resultat efter skatt på 200 miljoner danska kronor för det fjärde kvartalet 2011. det går att jämföra med fjolårets 1.068 miljoner danska kronor.

”Resultatet led av den lidande kapitalmarknaden och var otillfredsställande med tanke på koncernens verksamhetsplattform och potential. Vi har därför inlett ett arbete för att förbättra resultatet och se till att vår affärsmodell är konkurrenskraftig och skapar tillgångar även i tider av låg ekonomisk tillväxt och höga kapital-och finansieringskostnader”, skriver bankens ordförande Ole Andersen och vd Peter Straarup.

Bankens mål är att minska kostnaderna med minst 10 procent från 2012 till 2014.

Intäkterna för fjärde kvartalet landade på 11.863 miljoner kronor, vilket var något högre än motsvarande period i fjol då intäkterna landade på 10.887 miljoner kronor.

Kostnaderna uppgick till 6.459 miljoner kronor, vilket var nästintill oförändrat från fjolårets 6.457 miljoner kronor. För 2012 väntas samma kostnadsnivå som under 2011.

Kreditförlusterna ökade från 2.982 miljoner danska kronor till 4.789 miljoner danska kronor.

Enligt banken kommer trenden i kundernas kreditkvalitet att avgöras av det ekonomiska klimatet på koncernens huvudmarknader och kreditförlusterna väntas sammantaget att sannolikt förbli fortsatt höga under 2012, enligt bokslutsrapporten.

Koncernen förväntar sig att vinsten kommer ligga på en låg nivå även under 2012.

Efter 43 år inom koncernen, 25 år i ledningen och 14 som vd går Peter Straarup i pension. Hans efterträdare är Eivind Kolding som tillträder den 15 februari.

Mer inom kort.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: