Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

BURGUNDY-INNEHAV SKRIVS NER

Ålandsbanken vinstvarnar

Höstens ljusare prognoser en missbedömning.

peterwiklof200_2.jpg
Ålandsbankens vd Peter Wiklöf.
Foto: Ålandsbanken
”Bedömningen är fortfarande att Bolagets resultat efter skatt hänförligt till aktieägarna 2011 blir betydligt bättre än 2010, bland annat till följd av lägre kreditförluster och bättre resultat från den svenska verksamheten”, skrev Ålandsbanken i höstens nyemissionsprospekt.

Nu tvingas banken meddela att prognosen inte håller. I ett pressmeddelande på torsdagen heter det att resultatet istället blir ”väsentligt lägre” än tidigare prognos.

Ålandsbankens resultat för 2011 tyngs bland annat av ett nedskrivningsbehov på 1,1 miljoner euro gällande bankens innehav i Burgundy.

Banken drabbas också av periodiseringsförändringar som gör att 1,6 miljoner euro i intäkter inte kan bokföras på 2011. Detta belopp kommer istället att falla ut de kommande tre till fem åren, meddelar banken.

Kostnaderna för verksamheten i Sverige har också överstigit plan. Specifikt gäller detta övergången till filial-formen som genomfördes under hösten.

”Rörelseresultatet för 2011 uppgår därmed preliminärt till - 5,7 miljoner euro jämfört med 1,0 miljoner euro föregående år”, skriver Ålandsbanken i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Räntenetto, provisionsnetto är samtidigt upp jämfört med 2010. Kreditförlusterna är också betydligt lägre.

Bankens prognos för 2012 är att man kommer att vända till vinst:

”Till följd av dessa åtgärder kommer koncernens kostnader att vara lägre 2012 än 2011, och utifrån vår bedömning av omvärldsfaktorer förväntas koncernen 2012 redovisa ett positivt rörelseresultat.”
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: