Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

JK-ANMÄLER AFFÄRSTIDNINGAR:

Pandeya: Jag har haft rätt

Hans Pandeya hävdar att EBM:s förundersökning visar att han inte är skyldig till svindleri.

Det uppger han i en anmälan till Justitiekanslern.

I anmälan, som är daterad en dag innan julafton, skriver Hans Pandeya att tidningarna Dagens Industri och Computer Sweden och dess ansvarige utgivare, ska fällas för grovt förtal.

Båda tidningarna har redogjort att Ekobrottsmyndigheten är klar med sin utredning kring Hans Pandeya och köpet av Pirate Bay, vilken lett till att Hans Pandeya står delgiven misstanke om grovt svindleri. Enligt DI tyder även mycket på att det kommer väckas åtal mot honom.

Detta är uppgifter som Hans Pandeya tillbakavisar i sin JK-anmälan.

”I själva verket visar förundersökningen som startades av Aktietorgets falska svindlerianmälan bla att jag har haft rätt i att finansieringen godkändes av köparen, säljaren och enhälligt av bolagets förvärvsstämma med Aktiespararnas John Örtengren närvarande”, skriver Hans Pandeya.

I sin anmälan hänvisar han till vittnesmål via mejl som har skickats till Aktietorgets vd Peter Gönczi och grundare Patrik Engellau under sommaren 2009 där ett informellt bud på 10 miljoner dollar för att ta över the Pirate Bay nämns.

Hans Pandeya menar även att han har haft rätt i att Aktietorgets agerande är orsaken till den havererade affären som varit förödande för hans bolag Global Gaming Factory (GGF).

Hans Pandeya uppger att brottsanmälan ursprungligen kommer från Aktietorget som lämnade över ärendet till Finansinspektionen som i sin tur kontaktade EBM.

Förundersökningen drog igång sommaren 2009 efter att det uppstått en hel del frågetecken kring Hans Pandeyas försök att köpa fildelningssajten Pirate Bay genom GGF. Man har bland annat ifrågasatt sanningshalten i en rad pressmeddelanden som drev aktiekursen.

Hans Pandeya menar att han upplyste Aktietorget två veckor innan affären och bad marknadsplatsen att vaka över aktiekursen och agera vid ovanliga kursrörelser i aktien.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Aktietorget valde dock att avnotera Hans Pandeyas bolag från marknadsplatsen, vilket har skapat ett ramakri från Hans Pandeya som menar att 1.200 aktieägare förlorade 60 miljoner kronor genom detta beslut.

”Hanteringen av ärendet liknar jag vid ett justitiemord. Jag använder starka ord för att jag upplevde Aktietorgets styrelse och disciplinkommittés manipulativa hantering av ärendet som en ren avrättning”, skriver han i JK-anmälan.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: