Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Mix: ”Det är tragikomiskt”

Altors vd om upptaxeringen på 240 miljoner kronor.

I går rapporterade Realtid.se att Harald Mix, numera vd på Altor ska upptaxeras med 238 miljoner kronor för den ersättning han fick på IK.

I dag säger Mix till Dagens Industri att det hela är tragikomiskt. Att hans forne, och nuvarande kollega, Stefan Linder som också är partner på Altor upptaxeras med 31 miljoner kronor kommenterar han så här:

– Jag är inte så orolig för utfallet. Fallet är extra svagt när det gäller oss, givet att vi inte jobbat hos IK på sju respektive fem år. Hur skulle vi då kunna få lön därifrån?

– Vi kommer att överklaga, naturligtvis. Vi bygger företag på samma sätt som Carl Bennet och Melker Schörling och har svårt att se varför just vår ägarform ska beskattas med 70 procent, säger Harald Mix oxh inkluderar sociala avgifter i den summan.

Han säger att eftersom Skatteverket lagt ner omfattande resurser och fyra år på granskningen så menar han att de var tvungna att komma fram till detta. Harald Mix räknar kallt med att beslutet upphävs i nästa instans.

På frågan om de inte har råd att betala inkomstskatt svarar Mix:

– Det har vi naturligtvis råd med. Däremot anser jag att det är viktigt för Sverige att ha förutsägbara och konkurrensneutrala förutsättningar mellan olika ägarformer om vårt land ska fortsätta att vara attraktivt som investeringsland.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: