Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Moody´s nagelfar de spanska bankerna

Kreditvärderingsinstitutet placerar åtta spanska banker och två holdingbolag under bevakning för en eventuell nedgradering. Det finns dock ljusglimtar på den spanska bankhimlen.

Moody´s har undersökt de spanska bankernas finansiella styrka i samband med förluster kopplat till kommersiell fastighetsexponering samt minskad intjäningsförmåga om ekonomin fortsätter att utvecklas negativt, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Bankerna som berörs är: Banco Sabadell, Bankia och dess holdingbolag Banco Financiero y de Ahorro, Bankinter, CaixaBank och dess holdingbolag La Caixa, Confederacion Espanola de Cajas de Ahorro, Caja Rural de Granada, Ibercaja Banco, och Lico Leasing.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Granskningen innebär också att Moody´s utökar sin översyn av sju spanska banker som är i full färd med att genomföra olika sammanslagningar. Av dessa riskerar Unicaja, Caja Vital, Banco Popular och NCG Banco en nedgradering av sitt kreditbetyg.

Men allt är inte ris. Bankerna Bilbao Bizkaia Kutxa, Banco Ceiss och Banco Pastor står inför en möjlig uppgradering, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Samma sak gäller Banco Cam efter att förvärvet av Banco Sabadell offentliggjorts per den 7 december i år, enligt Nyhetsbyrån Direkt.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: