Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Adamovic lär dig daytrading

Blir kursledare på derivatutbildning.

aleksandaradamovic200.jpg
Aleksandar Adamovic och två kollegor fick bära hundhuvudet för Carnegies tradingsmäll 2007. De åtalades senare misstänkt för otillbörlig marknadspåverkan men frikändes helt i både tingsrätt och hovrätt.
Foto: Scanpix
tiemann_200.jpg
Michael Tiemann har mångårig erfarenhet som utbildare på finansområdet och var själv trader på HQ fram till 2001. Han var ett av försvarets vittnen i rättegången mot Carnegie-handlarna.
Foto: Robert Eklund
Carnegies tidigare mäklarchef Aleksandar Adamovic är dragplåster på tvådagarskursen Professionell Day Trading som Mangold fondkommission anordnar i november. Inriktning ligger främst på derivathandel.

– Det är en utbildning för att våra kunder och potentiella kunder ska lära sig mer om möjligheter och risker med derivatprodukter, säger Mangolds vd Per-Anders Tammerlöv.

Kursen köps in från utbildningsföretaget Nordic Financial Training.

Förutom Aleksandar Adamovic är Michael Tiemann kursledare. Han har själv en lång erfarenhet som trader, bland annat från HQ som han lämnade 2001.

Enligt Michael Tiemann är planen att hålla fler kurser framöver på samma tema:

– Vi har diskuterat att hålla ett flertal av den här typen av utbildningar just riktat mot daytraders och andra privatpersoner, säger Michael Tiemann.

I Nordic Financial Trainings kursutbud ingår även en avancerad derivatkurs som går under fyra dagar i slutet av november och början av december. Här är Aleksandar Adamovic dock inte med som kursledare.

– Den avancerade kursen är riktad till professionella aktörer i finansbranschen som traders, mäklare, risk management och styrelser i företag som har en tradingverksamhet med derivat, säger Michael Tiemann.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: