Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

Löparfeber på byråerna

Det är inte bara Linklaters som satsar på att ta med sina klienter ut på löpning. Hela kåren har drabbats av löpfeber. ”En bra affärsjurist ökar sista milen”, hälsar Vinge.

myrun200.jpg
My Wiborg berättar att Vinge storsatsar på löpning.
urde200.jpg
Varumärkesexperten och Lundaprofessorn Mats Urde förstår varför advokatbyråerna kommunicerar ut sina löparsatsningar.
För ett par år sedan berättade White & Cases delägare Anna Sundberg att byråns jurister brukade ta ett par löparvarv i Humlegården. Själv sprang hon ibland från hemmet på Lidingö in till kontoret på Biblioteksgatan i centrala Stockholm.

Realtid.se har också flera gånger intervjuat marathonlöparen – tillika styrelseordförande i Gernandt & Danielsson, Dick Lundqvist – om hans löparinsatser.

– Vi har en löptrend på byrån, säger han till Realtid.se och tillägger:

– Men jag är inte bäst på firman.

Utvecklingen gör är att allt fler byråer satsar på löpning i organiserad form. Nyligen berättade Realtid.se att Linklaters har löpning som en klientaktivitet. Det är något som Vinge också satsar på.

– I samband med en AIJA-konferens nyligen sprang vi morgonturer med deltagarna. Då passade vi på att visa dem hur Stockholm ser ut klockan sju på morgonen, säger Vinges kommunikatör My Wiborg.

Varje torsdag springer ett tiotal biträdande jurister och delägare vid Vinge en runda på nio kilometer. Snitthastigheten ligger på 40 till 50 minuter/milen.

Varför råder det en löpartrend inom advokatbranschen just nu?
– Vi märkte att intresset var väldigt stort bland våra anställda. Därför bestämde vi oss för att satsa på löpning i mer organiserad form och startade Vinge Running Club. Det är enkelt, kräver inte så mycket utrustning och alla kan vara med och springa i sin egen takt, säger My Wiborg.

Vinges löpsatsningen omfattar inte bara en rundtur ut på Djurgården under torsdagsluncherna utan även deltagande i tävlingslopp som Kungsholmen runt och det stundande Lidingöloppet.

Tävlingsdräkten är en t-shirt med ryggtexten: ”En bra affärsjurist ökar sista milen”.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
På Mannheimer Swartling har de ingen slogan på ryggen när de springer lopp.

– Nej, vi tycker att det räcker med firmanamnet, säger Mannheimers löparlöfte Anders Ingvarson.

Han tror att kåren följer den allmänna trenden inom uthållighetssport och utomhussport. Rent praktiskt är löpning också bra för de som har ett stressigt liv.

– Det går alltid att pressa in i schemat, säger Ingvarson som exempelvis har sprungit halvmaran på 1,16.

Hanna Laurentz, marknads- och pressansvarig på Mannheimer Swartling, berättar att de har en relativt lång tradition av att springa diverse lopp i byråns namn.

– Det är något som många är väldigt engagerade i. Nästa år är det åttonde året i rad som vi springer Göteborgsvarvet i byråns regi, och det brukar alltid vara ett 40-tal medarbetare som deltar.

Utöver det har MSA-medarbetare sprungit flera långlopp, såsom Berlin- och Stockholmmaraton, samt Lidingöloppet.

– Så vi tycker det är jättekul att så många andra byråer också upptäckt löpningens tjusning och anordnar aktiviteter som springklubbar för medarbetare och klienter, säger Laurentz.

Att advokatbyråer vill kommunicera ut ett budskap om idrott och hälsa är mycket intressant, anser varumärkesexperten, tillika Lundaprofessorn Mats Urde. Han tror att det är den globala medietrenden som har smittat av sig på byråerna.

– Att signalera att man är aktiv är inte förvånande, utan tidsenligt. Det ger en bild av framgång, disciplin och kapacitet, säger Urde.

– Det kan kanske också signalera en känsla av kontroll; man har kontroll över såväl arbete som kropp.
sommarnotarierna473.jpg
Clara Lindgren tar täten i Vinges Running Club.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: