Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

EQT tokhyllas av investerare

EQT Partners plockar in 3,5 miljarder euro. Pengarna har rests på mindre än sex månader.

Conni_Jonsson.jpg
EQT:s vd Conni Jonsson får idel lovord av investerare som Financial Times har pratat med. Gruppen pekas ut som en av dem som man väljer att lägga sina resurser på i takt med att man ser en stor konsolidering i branschen.
Foto: Sören Andersson/Scanpix.
Enligt Financial Times är detta ett tecken på hur investerare rusar för att placera sina pengarna hos de allra bästa private-equity-grupperna.

FT har tagit del av ett brev som gick ut ett brev till investerarna i helgen där det står att EQT har lyckats få ihop 83 procent av de 4,25 miljarder euro man räknar med för sin sjätte fond.

EQT har avböjt att kommentera uppgifterna, men enligt Financial Times har EQT fått en skjuss i sitt insamlande genom att erbjuda en 10-procentig rabatt på den avgift man årligen tar ut, för bland annat administrativa avgifter. Rabatten har endast erbjudits till dem investerare som har gått in med pengar innan fondens första stängning, som skedde i förra veckan.

Enligt Financial Times har såväl investerare i Mellanöstern och Asien som amerikanska pensionsfonder varit en starkt bidragande orsak till EQT:s framgångsrika resning. Enligt investerarna är EQT ett säkert kort. Inte minst eftersom man bland annat har haft ett framgångsrikt team trots krisen samt ett tydligt geografiskt fokus.

Enligt Financial Times har många investerare valt att begränsa sina satsningar till ett mindre antal fonder som antingen har presterat extremt bra alternativt erbjuder en nischad approach. Och mer än 1.600 fonder globalt räknar med att plocka in 661 miljarder dollar, enligt analysföretaget Preqin.

Detta inkluderar exempelvis Permia i Storbritannien, som satsar på att resa en fond på 6,5-miljarder euro vilken blir en tredjedel mindre än den förra, samt BC Parterns som redan har stängt sin planerade utköpsfond under mars månad.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Enligt Coller Capital, som har tagit pulsen på institutionella investerare, räknar man med att en av fem private equity-grupper försvinner detta årtionde.

EQT räknar med med att bli klar med ihopsamlingen under de nästa två månaderna – och det kan även bli aktuellt att öka fonden till 4,75 miljarder euro, enligt Financial Times.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: