Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Bensons Traction in i spelbolag

12,5 miljoner kronor. Så mycket går Traction in med i G5 Entertainment.

Peter_Benson.jpg
Peter Benson är tillbaka i investmentbranschen och tror på spelbolaget G5 Entertainment.
Foto: Pär Olsson/SvD/Scanpix.
Emission är på 580.426 aktier till en kurs om 21,50 kronor per aktie.

Efter att transaktionen har slutförts kallar G5 Entertainment till en extra bolagsstämma där man föreslår att Tractions direktör Peter Benson går in som ledamot i bolaget:
– Ibland stöter man på riktigt imponerande unga företag som har både en ypperlig ledning och betydande tillväxtmöjligheter. Jag är övertygad om att G5 är exakt ett sådant företag och att bolagets framtid är mycket lovande, säger Peter Benson i en kommentar.

Han har ett förflutet som journalist på Dagens Industri samt som ägare och chefredaktör på tidningen Börsveckan. Peter Benson har också grundat och varit vd för Pyr Invest.

G5 Entertainment utvecklar och publicerar nedladdningsbara spel för iPhone, Android, Mac, PC samt portabla spelkonsoler som Sony PSP och Nintendo DsI. Företaget har idag titlar som Virtual City, Supermarket Mania, Stand O´Food och Mahjongg Artifacts:

– Företaget är sedan oktober listat i Sverige, och handlas sedan november 2008 på Aktietorget. Även om styrelsen anser att Aktietorget är en fantastisk plattform för entreprenörsledda företag så ser vi också fördelarna med att ta bolaget till den reglerade marknaden, och vi kan komma att fatta ett formellt beslut om detta redan under 2012, säger Johan Wang, styrelseledamtor i G5 Entertainment i en kommentar.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Traction är ett börsnoterat investmentbolag med ett kapital om 1,5 miljarder kronor. Strategin bygger på ett långsiktigt engagemang ihop med en entreprenör eller företagsledning samt andra delägare.  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: