Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

Eversheds vill gräva guld i USA

Advokatfirman utvärderar om man ska skapa ett kontor för den amerikanska marknaden.

Guldtackor.jpg
Eversheds siktar på en stark global närvaro och här hoppas man att en amerikansk etablering ska ge rejält klirr i kassan.
Foto: AP Photo/Seth Wenig/Scanpix.
– Så fort man funderar över en global positionering måste man oundvikligen svara på frågan om vi behöver en närvaro i USA. Och det är en av de största frågorna som vi måste ha i beaktande för närvarande, säger Bryan Hughes, vd på Eversheds till Legalweek.

Idag får Eversheds förlita sig på ett nätverk av partnerbyråer i USA där ett sådant exempel är Foley & Lardner. En eventuell USA-satsning är en del av en ambitiös treårsplan som går ut att man ska stärka sin trovärdighet som global aktör. I planen ingår också olika strategier för hur Eversheds kan stärka sin närvaro i City i London.

Eversheds ledning har också identifierat att såväl Sydamerika som Ryssland utgör stora gap i företagets geografiska spridning. Inititalt ingick en etablering i Ryssland som en del av den strategiska treårsplanen för 2009-2012.

I den nya treårsplanen är andra nyckelfrågor som ska diskuteras hur man kan stärka firmans kundfokus och leverans samt om Eversheds ledningsstruktur måste förändras i takt med att bolaget blir alltmer internationellt:
– Vi förväntar oss en betydande konsolidering på marknaden som leder till framväxten av ett mindre antal riktiga globala aktörer. Och det är Eversheds intention att bli en av dessa och därför måste vi sätta våra planer i verket nu, säger Bryan Hughes.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Tanken är att slutversionen av den nya treårsplanen ska vara klar i maj nästa år och att den godkända versionen klubbas och offentliggörs i juni 2012, enligt Legalweek.

Eversheds förra treårsplan fokuserade på Ryssland, Asien och Mellanöstern som tillväxtmarknader. Eversheds har öppnat i Hong Kong och Singapore 2009 och man har även nyligen ansökt om en licens för Beijing, enligt Legalweek
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: