Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Sven Hagströmer stöttar Erik Paulsson

”Åklagaren säger att han har på fötterna men jag har sett många insidermål där åklagare sagt sig ha både det ena och det andra på fötterna”, säger Sven Hagströmer.

Fabeges ordförande Erik Paulsson åtalas för grov bestickning i samband med bygget av nationalarenan i Solna. Vid en fällande dom riskerar han sex års fängelse.

Nu backar flera affärskändisar upp honom och menar att förtroendet för honom inte är rubbat, uppger Dagens Industri.

Bland dem finns Öresunds styrelseordförande Sven Hagströmer. Investmentbolaget Öresund är näst största ägare i Fabege.

– Till att börja med lever vi i ett rättssamhälle där ingen ska dömas innan den är fälld. Jag välkomnar processen i så måtto att det bli klart var skiljelinjerna går mellan näringsliv och kommun, säger Sven Hagströmer.

Erik Paulsson är en av sex åtalade i muthärvan. Han misstänks vara en av dem som lovat och godkänt Solnas tidigare stadsdirektör Sune Reinholds ersättningar. Pengarna är dock utbetalda för arbeten som åklagaren menar har samband med Sune Reinholds tjänsteutövning som stadsdirektör i Solna Stad.

Sven Hagströmer har dock fortfarande ett starkt förtroende för Erik Paulsson och är inte övertygad om att åtalet kommer att hålla.

– Åklagaren säger att han har på fötterna men jag har sett många insidermål där åklagare sagt sig ha både det ena och det andra på fötterna. När man senare läser om insidermålen blir aldrig någon fälld. det kan vara samma slarv här och åklagaren kanske bara går i strumplästen, säger han till Dagens Industri.

Även Göran Espelund, vd för Lannebo Fonder som är storägare i Peab, uttrycker sitt stöd till Erik Paulsson.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: