Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Skygg_miljardar.jpg
Den skygge miljardären Bertil Lindkvist ville varken prata eller vara med på bild.

Skygge miljardären dumpar innehavet

Den störste ägaren i bioteknikbolaget, Bertil Lindkvist, fortsätter att sälja av stora poster. Och inte helt oväntat han vägrar att prata om det.

Nyligen slog rapporten kring Diamyds preparat ned som en bomb. Denna visade att företagets diabetesmedicin inte hade den effekt som man tidigare har hoppats på. Effekten lät inte vänta på sig, utan kursen sjönk som en sten.

Första dagen rasade aktien med över 80 procent och storägaren Bertil Lindkvist gjorde storförluster. En enkel beräkning talar för att det handlar om en miljardförlust för en av Sveriges mest skygga miljardärer.

Och nu visar det sig att han säljer av stora poster av sitt innehav.

Så sent som igår gick han från drygt 10 miljoner aktier till 8,5 miljoner och en ägarandel på 28,9 procent av kapitalet samt 20,5 procent av rösterna, enligt hans flaggningsmeddelande till Finansinspektionen. Och idag, onsdag, var det dags igen.

Nu minskade han sitt innehav från 8,5 miljoner aktier ned till 6,52 miljoner. Därmed äger han 22,05 procent av kapitalet samt 15,3 procent av rösterna.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Rykten gör gällande att Bertil Lindkvist redan har siktet inställt på mer lukrativa investeringar. Bland annat är han storägare hos bioteknikbolaget Medirox.

– Jag ger inga intervjuer, men du ska ha tack för att du ringde. Det är en stor olycka att mitt nummer kom ut på flaggningen igår och jag ska byta nummer. Men du ska ha tack för att du ringde, säger den skygge miljardären Bertil Lindkvist.

Du säljer av stora delar av ditt innhav i Diamyd. Hur ser du på det?

Klick.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: