Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

MÖLLER: KRIMINELLA PENGAR INTE SKATTEPLIKTIGA

HA-bossen vänder
sig till högsta instans

Den fd HA-ledaren Thomas Möller överklagar sin skattesmäll.

Striden mellan den tidigare Hells Angels-ledaren Thomas Möller och Skatteverket rullar vidare till Högsta förvaltningsdomstolen. Bråket rör inkomståren 2001-2007. Skatteverket hävdar att Thomas Möller ska beskattas för en näringsverksamhet i Sydafrika, medan MC-ledaren hävdar att han är oskyldig som ett lamm och använder bland annat den europeiska konventionen om mänskliga rättigheter som argument.

I mars vann visserligen Thomas Möller en delseger i kammarrätten som sänkte hans inkomster för två år, men domstolen slog ändå fast att han ska upptaxeras med 2,8 miljoner kronor.

Thomas Möller menar att pengarna som har kommit in på de aktuella kontona kommer från en av Sveriges största bedragare, som har dömts till ett långt fängelsestraff i hovrätten. Det är pengar som kommer från hans kriminella verksamhet, vilka inte är skattepliktiga, resonerar Thomas Möller. Och det enda han har gjort är att låna ut sina konton till denne bedragare, uppger han.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Bedragaren har bekräftat i rätten och uppgett att Thomas Möller var hans bulvan eftersom han själv inte hade några bankkonton. Totalt handlade det om cirka en miljard kronor som passerat kontona som bedragaren disponerat.

Men Kammarrätten anser att den bevisning som finns snarare talar emot att Thomas Möller skulle ha agerat som bulvan åt bedragaren.

Nu överklagar Thomas Möller alltså till Högsta förvaltningsdomstolen. Detta i hopp om att domstolen ska se till att han taxeras enligt de deklarationer som han har lämnat in och kanske även ta hänsyn till de mänskliga rättigheterna.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: