Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Kinesisk börsintroduktion gav mersmak

Internetleverantören 21Vianet Group sålde aktier för nära 200 miljoner dollar.

Kineiska_flaggan.jpg
Kinesiska bolag äntrar NYSE.
Emissionen skedde på ondagen och man sålde alltså mer aktier än planerat – och det till ett pris av två dollar över den föreslagna nivån, enligt Reuters.

21Vianet sålde mer en 13 miljoner amerikanska depåaktier för 15 dollar styck, vilket alltså gav rejält klirr i kassan – närmare bestämt 195 miljoner dollar. Företaget har räknat med att sälja 12,5 miljoner aktier för 12-13 dollar styck, vilket även det var en ökning utifrån det första scenariot med 11,5 miljoner aktier för 10-12 dollar styck.

Företag hostar servrar och nätverksutrustning, men man är också inne på den heta Moln-marknaden. Enligt bolaget själv är man det största i sitt slag i Kina sett till intäkter. Men trots detta har företaget gjort förluster under de senaste tre åren. En snabbt ökande konsumtion i Kina av internettjänster har skapat en hype kring kinesisk internet- och teknikbolag som vill börsnoteras i USA. Detta ofta trots att företagen inte gör någon vinst att tala om.

Och 21Vianet är det senaste i raden att dra nytta av amerikanska investerares aptit för kinesiska teknikaktier.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Härnäst pekar allt på att Kinas största sociala nätverk Renren blir nästa kinesiska bolag som hamnar på New York Stock Exhange, NYSE. Detta efter att ha lämnat in en ansökan i fredags. Enligt 21Vianet ska man använda pengarna från sin introduktion till att expandera sin datacenter- och nätverksinfrastruktur. Allt enligt en ansökan som bolaget skickat till Securities and Exchange Commission, SEC, enligt Reuters.

Försäljningen av 21Vianets aktier inleds på Nasdaq på torsdag med namnet VNET.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: