Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Realtid.se Börs

Annons:

BÖRSKRIS I TOKYO
nikkei225_110315_473.jpg
Nikkei 225-indexet de senaste tre åren. Faksimil från ft.com.

Tredje största
börsraset i Tokyo

Den japanska börsen föll till sin lägsta nivå på närmare två år. Nedgången på nästan 11 procent är den tredje största i börsens historia.

Kurserna på Tokyobörsen fortsatte att falla kraftigt under tisdagen.

Och den här gången spred sig raset till övriga Asien.

Den japanska centralbanken gör sitt bästa för att stabilisera marknaderna och pumpade på tisdagen in ytterligare flera hundra miljarder kronor i det finansiella systemet.

Men injektionerna kunde inte förhindra ännu ett ras på Tokyobörsen, sedan kärnkraftverket Fukushima skakats av ytterligare explosioner och premiärminister Naoto Kan varnat för höjda strålningsnivåer.

Vid stängning hade Nikkei 225-index fallit med 10,6 procent, efter nedgången dagen före på 6,2 procent, och det bredare Topixindex hade backat med 9,5 procent. Raset är det största sedan den 16 oktober 2008 och det tredje största hittills.

– Det är inte bara utländska investerare - alla vill dumpa aktier, säger en aktiechef som beskriver placerarnas agerande som ”panikförsäljningar”.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Det samlade värdet av bolagen på Tokyobörsen har nu fallit med motsvarande cirka 4 500 miljarder kronor på bara två dagar.

Till skillnad från på måndagen spred sig den kraftiga börsnedgången till övriga Asien, där flera ledande börser föll med 2-3 procent.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:


Annons:


Annons: