Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Makro

Annons:

2 000 döda påträffade vid stränder

Japan utfärdade ännu en tsunamivarning på förmiddagen

Omkring 2 000 döda kroppar påträffades i dag vid två stränder i japanska prefekturen Miyagi, enligt nyhetsbyrån Kyodo.

1 000 döda hittades där de flutit i land i det hårdast drabbade området på halvön Ojika i Miyagi. Ytterligare 1 000 har upptäckts i staden Minamisanriku där den lokala regeringen inte lyckats få kontakt med 10 000 invånare, över hälften av lokalbefolkningen.

Japan utfärdade ännu en tsunamivarning på förmiddagen, lokal tid. Varningen gällde samma region som tidigare drabbats hårt i fredagens massiva skalv och av den första tsunamin.

Enligt nyhetsbyrån Kyodo rörde det sig om en upp till tre meter hög flodvåg. Myndigheterna utfärdade varningen för Stilla havskusten, inklusive Fukushima, som drabbades av fredagens katastrof. Även evakuering inleddes.

Den meteorologiska myndigheten säger sig inte ha upptäckt några tecken på en tsunami.

En halvtimme efter larmet avblåstes varningen. Då hade ingen flodvåg nått land.

De planerade elavbrotten i Tokyoområdet i dag har ställts in, uppger tv-kanalen NHK. Elbolaget Tepco meddelar att förbrukningen varit mindre än väntat. Ledningen flaggar dock för att elen kan komma att stängas av framöver.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Samtidigt bidrar många frivilligt till att spara på elen. Utanför en stor klädkedja i Shinjuku ställde anställda ut skyltar om att butiken skulle stänga tidigare på måndagskvällen, rapporterar TT:s utsända. Flera stora tv-skärmar
på byggnader var avstängda under dagen.

På Twitter skriver många Tokyobor om hur kontor släcks ner, hissar stängs av och hur de på olika sätt försöker minska på elanvändningen i hemmen.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:


Annons:


Annons: