Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Makro

Annons:

Efterskalven fortsätter i Japan

Sedan midnatt har ett tiotal skalv registrerats i landet, det vid 10-tiden var det klart kraftigaste.

Efterskalven fortsätter att skaka om Japan. Strax efter tio på måndagen registrerades ett skalv med magnitud 6.2 i Ibarakiområdet norr om Tokyo.

På ett kafé inne i centrala Tokyo gungade taklamporna fram och tillbaka under en halv minut, rapporterar TT:s utsända. Servitörerna stannade och tittade upp mot taket. Kafégästerna kastade en blick mot lamporna, men fortsatte sedan på förmiddagsfikat.

Sedan midnatt har ett tiotal skalv registrerats i landet, det vid 10-tiden var det klart kraftigaste.

Många tåg i Tokyos enorma tunnelbanenät gick trögt i morgonrusningen på måndagen, den första arbetsdagen i staden efter skalvet. Men trängseln var inte större än normalt, rapporterar TT:s utsända.

Från flera håll i Tokyo har det kommit rapporter om att mat tar slut i livsmedelsbutikerna. På Shinjukustationen, en av de största knutpunkterna, märktes inget av det. I en välfylld brödkiosk köpte kontorsklädda japaner croissanter och frallor.

– Tokyo är inget katastrofområde, säger Hideki Kamura, som räknade med att komma i tid till kontoret på måndagsmorgonen.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
På flera butiksdörrar satt skyltar om tidigarelagda stängningstider på grund av bristen på el.

På morgonen inledde elbolaget Tepco planerade elavbrott i Tokyo för att spara på elektricitet. Staden delas in i sex olika områden som under tre timmar vardera får elen avstängd.

Flera av de företag som kör tunnelbanan och lokala tåg i Tokyo meddelade att de kör med begränsad trafik under dagen. Vissa linjer är helt avstängda.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:


Annons:


Annons: