Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Annons:

Philip Holst-Cappelen
har inte blivit förhörd

Hjärnan bakom kidnappningshärvan är kvar i Spanien. ”Vi har försökt att hålla förhör med honom men vi har inte lyckats”, säger åklagaren Ulrika Lindsö.

För två veckor sedan fick tre av männen i kidnappningshärvan vid Strandvägen sina domar. Den fjärde mannen, Philip Holst-Cappelen, som pekas ut som hjärnan bakom de brutala dåden är kvar i Spanien. Han greps av polis i början av februari och har sedan dess suttit häktad.

– Vi har försökt att hålla förhör med honom men vi har inte lyckats. Jag kan inte gå in på omständigheterna runt det, säger Ulrika Lindsö, åklagare vid internationella åklagarkammaren.

Det är nu upp till spanska myndigheter att överlämna honom antingen till Sverige eller Norge där Philip Holst-Cappelen är efterlyst för flera grova bedrägerier.

– Vi vet inte när han kommer hit och vi vet inte heller om han överlämnas till Norge eller till Sverige, säger Ulrika Lindsö.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
En av de män som hjälpte Philip Holst-Cappelen med förberedelserna inför kidnappningen och utpressningen mot riskkapitalisten i Stockholm friades i tingsrättens dom. De två andra, Philip Holst-Cappelens indonesiske pojkvän samt den 35-årige göteborgaren, dömdes till två respektive fyra års fängelse.

– Jag kommer att överklaga, delvis i allafall. Jag lämnar in en överklagan i mitten av nästa vecka, säger Ulrika Lindsö, som inte vill gå in på detaljerna.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:


Annons:


Annons: