Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Realtid.se Börs

Annons:

FORTSATT KRIS FÖR LEKSAKSBOLAGET:
brio_473.jpg

Brio lämnar börsen

Börsresan är över för Brio. Finansmannen Robert Weil tvingar ut övriga ägare och avnoterar aktien.

Proventus meddelar på torsdagen att man kontrollerar 91,8 procent av aktierna i Brio och förbereder en avnotering och tvångsinlösen av resterande aktier.

Bolaget lämnar ett erbjudande till övriga aktieägare där man betalar 3 kronor per aktie.

”Lönsamhetsproblemen har dock fortsatt och för 2010 uppgick BRIOs nettoresultat till -67 miljoner kronor. Proventus gör bedömningen att fortsatta rekonstruktionsåtgärder kommer att krävas för att BRIO skall nå uthållig lönsamhet”, skriver Proventus i ett pressmeddelande.

Proventus gick in om storägare i Brio 2004 med målet att snabbt vända den krisdrabbade verksamheten. Under åren därefter har bolaget gått igenom en finansiell rekonstruktion och fått flera kapitaltillskott.

Bolaget är i behov av fortsatt finansiering.

”Proventus kommer i anslutning till Erbjudandet, och i beaktande av att BRIO blir ett helägt dotterbolag, tillse att BRIOs långsiktiga refinansieringsbehov säkerställs.”

Brio-styrelsen rekommenderar övriga aktieägare att acceptera erbjudandet. Danske Bank skriver i ett värderingsutlåtande att erbjudandet är skäligt.

”Proventus anger i Erbjudandepressmeddelandet att man gör bedömningen att fortsatta rekonstruktionsåtgärder kommer att krävas för att BRIO skall nå uthållig lönsamhet. Styrelsen delar denna uppfattning”, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Mannheimer Swartling är juridisk rådgivare åt Brio i samband med erbjudandet. SEB Enskilda är Proventus finansiella rådgivare.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: