Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Annons:

Sven-Otto Littorin

”Partier måste utmanas och ifrågasättas.”

Tidigare arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin, numera boende i USA, ger en första intervju efter den turbulenta avgången förra sommaren.

I tidningen Fokus senaste nummer ger han sin syn på poltiska partiers idéarbete och den svenska sysselsättningsutmaningen.

– Min erfarenhet från tiden som partisekreterare är att partier i grunden är konservativa. De måste utmanas och ifrågasättas konsekvent, säger Sven-Otto Littorin till Fokus.

När det gäller frågan om hur Sverige ska tacka den höga arbetslösheten räcker det inte enbart att hålla fast vid arbetslinjen.

– Nej, jag tror inte det. Det är något annat som måste till. Om jag ska vara ärlig har jag lite svårt att veta vad det är.

Den tidigare arbetsmarknadsministern visar tydlig frustration över att den svenska innovationskraften hittills lett till få nya jobb.

– Det har ju pratats jättelänge i Sverige om att biotech-industrin skulle vara nyckeln i framtiden. Ja, de kanske anställer 10 000 personer i Sverige. De är två promille av arbetskraften.

Läs hela intervjun på Fokus.se.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:


Annons:


Annons: