Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Annons:

”Han är lättad över
tingsrättens dom”

31-åringen satt häktad i fem månader. I dag friades han från kidnappningsmisstankarna.

Philip Holst Cappelens medhjälpare, en 31-årig diversearbetare från Göteborg, är glad över den friande domen. Han friades från misstankarna om medhjälp till grovt rån samt medhjälp till människorov.

– Det är ett glädjande besked. Jag har talat med honom i dag och han är förstås lättad över beskedet. Tingsrätten har gjort en mycket nogrann bedömning och kommit fram till att han inte har haft en insikt om vad som har skett, säger 31-åringens försvarsadvokat Anton Strand från advokatfirman Althin.

Den brutala kidnappningen och utpressningen av en delägare på ett av våra största private equity-bolag har skakat om Sverige.

Den 31-årige mannen har under processen förklarat att han blivit manipulerad av huvudgärningsmannen Philip Holst-Cappelen och att han inte förstått vad som pågick.

– Han blev så klart väldigt skakad när han förstod vad han hade blivit inlurad i. Hela den här utredningtiden och häktningen har han upplevt som en fullständig mardröm. Han känner en stor lättnad att tingsrätten har tagit till sig det han har berättat och trott på honom, säger Anton Strand.

– Det vi ska komma ihåg är att huvudmannen är en av världens mest slipade bedragare. Han har gjort rekordbedrägerier över hela världen och är efterlyst över hela världen. Den personen är oerhört duktig på att manipulera.

Den 31-årige mannen släpptes från häktet redan i torsdags för en vecka sedan. Då hade han suttit häktad i fem månader.

– Vi kommer förstås föra en skadeståndstalan mot staten. Men först måste vi invänta att domen vinner laga kraft.

31-åringen har under tiden för gärningarna använt sin egen telefon och kreditkort. Han har även berättat om uppdraget som han har fått av Philip Holst-Cappelen för familj och vänner.

– Det finns inga rånare och människorövare som agerar så, säger Anton Strand.

De andra två åtalade männen i målet dömdes till två respektive fyra års fängelse. 31-åringen träffade Philip Holst-Cappelens pojkvän vid ett flertal tillfällen. Bland annat i resor till München och Köpenhamn.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Den sista gången 31-åringen ser Philip Holst-Cappelen är dem i Köpenhamn. Det är dagarna efter utpressningen på riskkapitalisten i Stockholm. Därefter flyr Holst-Cappelen med pengarna.

– När Philip försvann så började de (pojkvännen och 31-åringen reds anm.) väl diskutera lite med varandra. Men full insikt över vad han var för person fick de först när de satt häktade, säger Anton Strand.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:


Annons:


Annons: