Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Motor

Annons:

”Bara på Västkusten
Gulves är ifrågasatt”

Att Gulves Stockholm byter namn har inget att göra med skandalen på Västkusten.

I oktober 2009 dömdes tre huvudmän bakom Gulves Båtar i Halmstad till mellan fyra och fem års fängelse för oredlighet mot borgenärer, bokföringsbrott och grovt skattebrott. Bakgrunden var att två av de dömda tagit över bolaget och tillsammans med medhjälpare plundrat detsamma.

I veckan meddelade Gulves Stockholm att det byter namn till Vått. Men detta namnbyte har alltså inte några som helst kopplingar till det numera konkursade bolaget på Västkusten.

– Namnbytet har inget att göra med att vi inte vill förknippas med varumärket Gulves för att det skulle vara ifrågasatt, försäkrar delägaren Mats Andersson för Realtid.se.

Han förklarar att det initialt fanns en oro för att varumärket skulle svärtas ned, men att det var ”väldigt marginellt”.

– Det var några få som frågade oss om det, säger han.

Han konstaterar att det är 50 mil mellan Ost- och Västkusten och att problemen i Gulves Båtar rörde bolaget på Västkusten, vilket föranledde mer snack på den sidan av Sverige.

– Vi var återförsäljare och köpte in båtar från dem. Det är den enda kopplingen mellan bolagen. De drev ett eget bolag med egna ägare, säger Mats Andersson.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Enligt honom ska namnbytet till Vått snarare ses som en del i företagets förnyelse och omprofilering mot en mer ”nischad och fartfylld inriktning”. Därför passar inte riktigt namnet Gulves längre.

Vått har 1.800 kvadratmeters showroom i Stockholmsförorten Älvsjö och driver en av Sveriges största butiker för motorbåtar.

– Om vi skulle sikta på expansion kanske det skulle finnas en poäng att ta bort varumärket, men det har inte haft någon del i besutet om namnbyte, avslutar Mats Andersson.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:


Annons:


Annons: