Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Motor

Annons:

fi1bil_473.jpg

Bahrains kronprins
ställer in F1-premiär

Det osäkra politiska läget har fått Bahrains kronprins Salman ibn Hamad ibn Isa Al Chaifa att ställa in Formel 1-premiären. Beslutet kostar arrangören 250 miljoner kronor.

Under ett antal dagar har F1-gurun Bernie Ecclestone diskuterat den politiska situationen i Bahrain. Och nu står det alltså klart att det inte blir någon F1-premiär där:
- Det beslutet var det enda möjliga, säger Bernie Ecclestone till BBC.

Enligt Aftonbladet är det viktigt för att F1-gurun att påvisa att det verkligen var Bahrain som ställde in F1-premiären och inte FIA eller FOM.

Visserligen säger kontraktet att det blir Bahrain som får stå för notan – cirka 250 miljoner kronor - om tävlingen inte genomförs, men enligt Bernie Ecclestone var det inte pengarna som det handlade om:
- I sådana fall så pratar vi inte om pengar, säger han.

Han uppger också att han inte känner till vilka exakta merkostnader som blir en direkt följd av beslutet att ställa in tävlingen.

Senaste budet är i stället att det blir en tävling Bahrain den 6 november i stället. Detta skulle i så fall innebära att teamen redan har varit i Italien och efter Bahrain åker vidare till Abu Dhabi den 13 november. Men Bernie Ecclestone vill inte bekräfta uppgifterna:
- Det vet vi ingenting om. Vi måste avvakta och se hur situationen utvecklar sig.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Vad som redan är klart är att Bahrain inte kommer arrangera någon säsongsfinal i år. Denna ska i stället köras i Brasilien den 27 november, enligt Aftonbladet.
I och med beslutet att ställa in premiären i Bahrain flyttas också de avslutande testerna till Barcelona den 8-11 mars.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: