Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Swedbanks Corp till Sumpan

”Vi kan åka både taxi och tunnelbana”

swedbank170.gif
Nu är det klart med Swedbanks nya huvudkontor. Fastighetsbolaget Humlegården vann dragkampen om Swedbanks nya huvudkontor. Banken flyttar till Sundbyberg och har tecknat ett hyreskontrakt om 44.000 kvadratmeter.

Alla storbankernas Corporate Finance-avdelningar jobbar i city. Swedbanks är först ut i förorten, men det är inget som bekommer chefen Daniel Hummel.

– Vi kan åka både taxi och tunnelbana men det finns ju många andra lösningar. Ofta är våra kundmöten luncher - sedan kan man ju tänka sig andra lösningar, vi har ju till exempel bankkontor inne i stan där vi kan ha möten. Och ofta är det mer populärt att man kommer till kunden i stället för att ses på kontoret, säger Daniel Hummel, chef för Corporate Finance-avdelningen på Swedbank.

Valet av Humlegården ses som en högoddsare och uthyrningen blir sannolikt den största under 2011.

Bankens flytt är planerad till årsskiftet 2013–2014. Flytten innebär att en mycket stor del av kontorslokalerna i Galleriankvarteret som ägs av AMF Fastigheter töms.

Länsförsäkringsgruppen äger Humlegården, som förvaltar livbolagets fastigheter.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
”Ännu en tomt i fastighetsportföljen exploateras och höjer avkastningen. För livspararna i Länsförsäkringar bidrar affären till att öka och ge en stabil och god avkastning på fastighetsinnehavet tack vare det långa hyresavtalet med Swedbank”, skriver Jörgen Svensson, vd på Länsförsäkringar Liv i ett pressmeddelande.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: