Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Annons:

Klüft tvingas
riva sin sjöbod

Carolina Klüft kräver ersättning för kostnaderna kring sjöboden.

carolinakluft_200.jpg
Carolina Klüft här i Barcelona inför inför friidrotts-EM. Drömmen om en bod vid Sjötorpet i Karlskrona blev just bara en dröm.
Nu har Miljödomstolen vid Växjö tingsrätt valt att ställa sig på Länsstyrelsens sida och stoppar Carolina Klüfts sjöbod i Karlskrona.

Carolina Klüft och hennes man Patrik beviljades strandskyddsdispens av Karlskrona kommun och började därför bygga sin sjöbod i höstas.

Bara några månader efter det glädjande beskedet kommer Länsstyrelsen med ett överraskande beslut. Bygget måste stoppas och sjöboden rivas.

Efter myndigheternas kovändning kräver Carolina Klüft att få tillbaka kostnaderna för sjöboden eftersom hon och hennes man inte fått information om att frågan skulle prövas av Länsstyrelsen.

De överklagar även till Miljödomstolen som nu alltså går på Länsstyrelsens linje.

Domstolen konstaterar att sjöboden inte ligger i vägen för allmänheten men att det inte finns tillräckliga skäl för att den måste ligga så pass nära sjön som paret Klüft lagt den.

”Enbart det faktum att det blir mer praktiskt för dem att förvara föremål nära gölen är inte tillräckligt”, skriver domstolen.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Carolina Klüft och Patrik uppger att de bland annat ska förvara en elmotor, åror, metspön, dykarutrustning och stolar i boden.

”De ser ingen möjlighet att placera boden mer än max 40 meter från gölen. De anser att 80 meter fram och tillbaka är vad som är rimligt att bära.”

Men nu är alltså drömmen om en bod vid Sjötorpet just bara en dröm.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:


Annons:


Annons: