Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Motor

Annons:

Försäljningen av nya bilar ökar

Det är en ökning med 24 procent jämfört med motsvarande månad förra året.


Försäljningen av nya bilar ökade med 24 procent i januari jämfört med motsvarande period i fjol. Miljöbilarna ökade med 7,4 procent, enligt Bil Sweden.

I januari registrerades 19 244 nya personbilar, enligt branschorganisationen Bil Sweden. Det är en ökning med 24 procent jämfört med motsvarande månad förra året.

Lastbilsregistreringarna ökade med 37,1 procent till 3 139.

Antalet registreringar av miljöbilar ökade under januari med 7,4 procent och uppgick till 6 038. Andelen miljöbilar i januari var 3,14 procent mot 36,2 procent i januari i fjol.

Antalet nyregistrerade dieselbilar ökade med 68,8 procent.

Tätplatsen bland personbilsregistreringarna under januari hade VW Golf med 1 074 registreringar (förra året 633) följd av Volvo V70II 876 (1 269), Volvo V60 819 (0), VW Passat 606 (783).

Saab Automobile noterade 471 nybilsregistreringar under januari. Det är visserligen mer än en fördubbling jämfört samma månad förra året då endast 271 Saabar rullade ut på vägarna. Men då befann sig bolaget i ett vakuum i och med att General Motors dragit igång likvidationen samtidigt som det pågick förhandlingar med Spyker som blev klar som ägare först den 23 februari.

Jämfört med december förra året når Saab inte ens upp till hälften. Då registrerades 1 111 Saabar. Minskningen mellan december och januari är 58 procent.

I ett pressmeddelande kommenterar Magnus Hansson, chef för Saab Sverige, januarisiffrorna:

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:




”Försäljningen i januari är i linje med våra förväntningar. Dock känns det bra att vi redan nu kan se att februari kommer innebära en fortsatt ökning.”
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:


Annons:


Annons: