Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Motor

Annons:

jacobsmaserati_473.jpg
Jacob Wallenberg tillhör sedan i juni 2010 Maseratiägarnas lyckliga skara.
Foto: Martial Trezzini (Maseratin) och Jonas Ekströmer (Wallenberg), Scanpix.

Wallenbergs nya vrålåk

En Investorordförande, en oligarks svenska vd, och en teppanyakifena – se vilka som köpte Maserati 2010.

Fredagens genomgång av vilka som köpt vilka lyxbilar under 2010 var ofullständig så tillvida att Maseratiköpare saknades.

Realtid.se beklagar detta, och meddelar nu att Investorordföranden Jacob Wallenberg köpte fyrdörrarsmodellen Quattroporte i juni förra året.

Från samma sfär kan noteras att Hans Stråberg, som avgick som vd för Electrolux vid årsskiftet, köpte en likadan tre månader dessförinnan.

Även WM-datagrundaren Hans Mellström köpte Maserati. Detta en vecka efter Wallenberg – men en Grancabrio att njuta sommarsolen i. Mellström var senast aktuell med en annan somrig investering: ett bygge av bostäder med båtplatser i Västervik tillsammans med Björn Ulvaeus och Peab, som rapporterades om i januari.

I maj blev Alexander Izosimov, vd i oligarken Michail Fridmans ryska telekomjätte Vimpelcom och bosatt i en av Djursholms mer spektakulära villor, ägare till en Quattroporte (frun köpte en Mercedes-suv månaden efter).

Finansmannen Eric Tour gick i höstas ut i Dagens Nyheter med att han brukade laga mat på en teppanyakihäll i en vindsvåning i Stockholm. Då hade han ägt sin Maserati Grancabrio i några månader.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Genusperspektivet: av 33 Maserati-köpare (som syns i registerutdraget) var blott två kvinnor. Dessutom köpte reseentreprenören Leija Grafs bolag en Grancabrio i juli.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: