Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

LINKLATERS-PRAKTIKANT TAR UPP KAMPEN MED G&D:

Nadine arrangerar
innebandyturnering

Juridikstudenten och Linklaterspraktikanten Nadine Berlander arrangerar SM i innebandy för jurister. Realtid.se har talat med henne.

nadineberlander_200.jpg
Nadine Berlander, chefsorganisatör.
Innebandy-fakta
• Säsongen 2009/10 fanns det 124.659 licensierade innebandyspelare i Sverige.
• 27 procent av spelarna är kvinnor.
• 69 procent av alla licensierade är 16 år eller yngre.
• Innebandy är den största inomhussporten i Sverige.
• Räknat i sporter med flest deltagartillfällen (mätt 2007) är innebandy landets näst största idrott efter fotbollen.
• Antalet föreningar är 1064.
Källa: Svenska Innebandyförbundet
För ett drygt år sedan rapporterade Realtid.se om den av Gernandt & Danielsson arrangerade innebandyturneringen för Stockholms advokatbyråer, där Cederquist avgick med segern.

Nu tar Nadine Berlander, sjätteterminsstudent vid SU:s juridikutbildning, upp kampen med byrån: den 22 januari arrangerar Juridiska Föreningen vid Stockholms Universitet, under ledning av Nadine, ett innebandy-SM för jurister i Komethallen i Järfälla utanför Stockholm.

Skillnaden mot G&D-turneringen, och mot en turnering som riktar sig till domstolar, är att alla får vara med: byråer, myndigheter och studenter. Och hela Sverige är inbjudna.

– Hittills har åtta byråer anmält sig och fem studentlag, säger Nadine Berlander. Dessutom är Svea Hovrätt med, samt sannolikt en domstol till.

Turneringen finansieras genom anmälningsavgifter: 5000 kronor för byråer, som får delta med ett lag för den summan, 250 kronor för studenter (per person), och en gruppavgift på 1200 kronor för domstolarna.

Prisskillnaderna förklarar Berlander med att man från arrangörens sida vill subventionera så mycket som möjligt för studenter, särskilt med tanke på dem som kommer från andra delar av Sverige. Vad gäller prisskillnaden mellan byråer och domstolar beror den inte enbart på att de förstnämnda antas ha det bättre ställt, utan även på att domstolarnas reglementen utesluter att anmälningsavgiften tas ur myndighetsbudgeten. I stället måste deltagarna själva betala.

I anmälningsavgiften ingår en fest med mat och dryck på Juristernas Hus på Frescatiområdet (Stockholms Universitet) efter turneringen. Innebandyklubba måste deltagarna däremot själva ha med sig.

Tjänar ni pengar på det här?
– Nej.

Varför gör ni det då?
– Vi tycker att det är viktigt att det finns en turnering där inte bara byråer eller bara domstolar får vara med; detta kan bli ett bra sätt att knyta kontakter på, säger Nadine Berlander.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Vid sidan av sina studier och förberedelserna av innebandyturneringen gör Nadine Berlander för närvarande sin uppsatspraktik på Linklaters, där hon skriver om arbetsrätt. Chefen för byråns arbetsrättspraktik, Anders Nordström, anlitades för övrigt nyligen av Svenska Kyrkan för att reda upp en infekterad personaltvist i ledningsgruppen, något Realtid.se rapporterade om.

Vilka kommer att agera domare i turneringen?
– Studenter, men om tillräckligt många anmäler sig vill vi hyra in riktiga domare.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: