Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Teknik, Media & Telekom

Annons:

Pandeyas GGF
begärs i konkurs

Skulder på nära 1,5 miljoner kronor kan tvinga Global Gaming Factory X AB att kasta in handduken.

Det är bolagen Kennicott AB och Hercora Trading Technology som begär Hans Pandeyas bolag Global Gaming Factory X AB i konkurs.

Båda bolagen lånade ut pengar till GGF i augusti 2008. Trots påminnelser har företaget inte betalat tillbaka skulderna som ligger på 906.200 kronor samt 567.600 kronor, inklusive räntor.

I konkursansökningarna skriver de båda bolagen att det ”yrkas att tingsrätten omedelbart försätter gäldenären i konkurs.”

Hans Pandeya blev rikskänd efter att han sommaren 2009 meddelade att han var redo att köpa den kontroversiella fildelningssajten The Pirate Bay för 60 miljoner kronor.

Köpet skulle göras genom hans bolag Global Gaming Factory. Hans plan var att legalisera sajten och göra den till världens största mediebutik. Men när han inte lyckades skaka fram pengar inom den angivna tiden gick affären i stöpet.

I samma rampljus som Hans Pandeya hamnade nu också Global Gaming Factory som åkte ut från Aktietorget i september 2009 för att ha vilselett investerarna.

Sedan dess har bolaget handlats inofficiellt på Mangoldlistan. Aktien har dock handelsstoppats vid ett tillfälle mellan mitten av mars och mitten av november i år.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Hans Pandeya och hans hustru är de största delägarna i Global Gaming Factory bland annat genom bolaget HMFIC Invest AB.

Hans Pandeya har i dag skatteskulder på drygt 400.000 kronor registrerade hos Kronofogden.

Global Gaming Factory X AB har i dag registrerade skulder hos Kronofogden på cirka 450.000 kronor. Under året har även ett antal betalningsförelägganden inkommit bland annat från advokatfirman Vinge på ett belopp om cirka 1,7 miljoner kronor.

Bolaget har inte lämnat in någon årsrapport för 2009.

Realtid.se har sökt Hans Pandeya.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: