Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Annons:

KUNGLIGA DJURGÅRDSFÖRVALTNINGEN

”Gör er hemläxa
först, Djurgården!”

Djurgårdens fotbollsförening fortsätter att hoppas på en ny arena på Östermalms IP. Samtliga kort måste ligga på bordet innan vi kan ta beslut, säger markägaren.

I slutet av förra veckan möttes representanter för Djurgårdens fotbolssförening och Kungliga Djurgårdsförvaltningen. Diskussionen rörde eventuell ny fotbollsarena på Östermalms IP.

Österrmalmsnytt rapporterar att mötet gav fler frågor än svar.

– Vi kan inte ta ett beslut innan alla korten ligger på bordet, säger Lennart Ahlgren ståthållare på Slottet, som har det övergripande ansvaret för Kungens ägor (däribland Östermalms IP:s mark).

Kungliga Djurgårdsförvaltningen vill ha svar på tre centrala frågor innan de kan ta beslut. Vad ska arenan innehålla och hur det påverkar omgivningen.Vidare hur arrendeavtalet ska utformas samt vad som händer med de verksamheter som i dag huserar på Östermalms IP.

– Som vi ser det är inte de här frågorna lösta ännu. Djurgården måste bringa klarhet i dessa innan vi kan gå vidare, säger Lennart Ahlgren till Östermalmsnytt.

Han poängterar att bollen ligger hos Djurgården och att KDF varken ”sagt ja eller nej” utan att ”de får gå hem och göra sin hemläxa”.

– Jag hoppas processen ska gå framåt och att vi får ett bra beslutsunderlag att ta ställning till, säger Lennart Ahlgren till lokaltidningen.

Han betonar att Djurgården måste visa upp bra lösningar ”på samtliga punkter”.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Till Djurgårdens egna tv-kanal säger klubbens ordförande, Tommy Jacobson, att det känns ”väldigt positivt”.

Djurgården ska nu jobba hårt för att finna lösningar ”och göra grundarbetet ordentligt”. Tommy Jacobson säger även att föreningen inte längre kan spela på Stadion efter 2013.

– Då ska vi ha en ny arena att spela på, det är fortfarande förhoppningen. Då är Östermalms IP det enda som gäller för oss, säger han.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:


Annons:


Annons: