Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

WORLDSPREADS SVERIGECHEF REDO

Tar upp kampen med
IG och CMC Markets

WorldSpreads lanserar nu sin handelsplattform i Sverige. Bolaget hoppas locka aktiva investerare med hjälp av låga avgifter och exponering utan valutarisk.

Kaj_Bergenhill200.jpg
World Spreads Sverige-vd Kaj Bergenhill
– Den finansiella marknaden idag är komplicerad och vi vill förenkla handeln, utan att ta ut en massa avgifter. Jag är övertygad om att vi
kommer att lyckas etablera oss som en naturlig och uppskattad partner till framförallt privata, svenska investerare, säger Kaj Bergenhill, vd för Sverigefilialen.

Han är en av två anställda på WorldSpreads Sverige-kontor och har några hektiska dagar för närvarande. Bolaget står nämligen i startgroparna för att lansera sina handelsplattformar med e-Spreads, i Sverige. Bolaget hyr tillfälligt in sig i ett kontorshotell i World Trade Center vid centralstationen i Stockholm. Ekonomijournalister har de senaste dagarna stått i kö för att möta Kaj Bergenhill.

WorldSpreads startades för tio år sedan i Dublin och har, sedan dess, vuxit mycket snabbt. Företaget har idag verksamhet i tio länder och har kontor i städer som London, Madrid och Kuala Lumpur.

Samtidigt som Sverige och Stockholmssatsningen, öppnas kontor i Frankfurt, Köpenhamn och Paris. Ansvarig för Sverigesatsningen är Kaj Bergenhill som har arbetat inom den finansiella sektorn, och med institutionell kapitalförvaltning, sedan 1981.

Han berättar att bolaget ska att rekrytera ytterligare medarbetare och att de letar egna lokaler. Kaj Bergenhill började på WorldSpreads under det förra året och satt då på kontoren i London och Dublin, för att lära sig mer om företaget och dess produkt.

Innan Kaj Bergenhill började på WorldSpreads under 2009 arbetade han som portföljförvaltare för alternativa placeringar hos Folksam. Han var där med och grundade fond-i-hedgefonden Belair Sustainable Alternatives under år 2007.

Han brinner för att få vara med och starta upp en verksamhet från grunden. Han tror att det finns många kunniga investerare i Sverige.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:


Bolagets plattform finns i två versioner ”för att passa kunder med olika erfarenhetsnivåer”. Produkten riktar sig mot aktiva placerare som vill utnyttja belåning.

Hos WorldSpreads köper kunden inte den aktuella produkten, utan spekulerar enbart i upp- eller nedgång i ett index eller råvarupris, valuta eller ränta, med mera.

Med 5.000 kronor går det att öppna ett konto med begränsad risk. Ett konto som är anpassat för nybörjare inom denna typ av handel. För den mer erfarne finns ett ”trader-konto”. Minsta insättning på detta är 10.000 kronor. Men, till skillnad från nybörjarkontot, går det att förlora mer än insatt kapital på detta.

Eller som bolaget uttrycker det; med hjälp av hävstången kan vinsterna på satsat kapital snabbt bli höga. Medan andra sidan av myntet är att förlusterna snabbt kan bli stora. Det är därför viktigt att använda stop-loss, poängterar Kaj Bergenhill.

I den avancerade produkten är det möjligt att spekulera i uppgång och nedgång i tusentals olika placeringsinstrument, i nybörjarprodukten är handeln begränsad till drygt 70 instrument.

Kaj Bergenhill framhäver att e-Spreads är fritt från kurtage. De enda avgifter som tas ut är låga spreadar, rullningkostnad och i vissa fall
avgifter för garanterad stop-loss.

Han pekar ut CMC Markets och IG Markets som de närmaste konkurrenterna, men anser inte att de är några jättekonkurrenter.

Han säger att WorldSpreads skiljer sig mot övriga aktörer genom att göra det möjligt att investera i internationella marknader utan valutakursrisk och växlingskostnader.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: