Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

london473_4.jpg

”Kom och jobba i London!”

James Lloyd-Townshend jobbar på rekryteringsfirman Hays i London, med ansvar för att rekrytera folk till finansbranschen. Svenskar med rätt bakgrund har enligt honom goda möjligheter att få en unik erfarenhet i London.

Hays är enligt Lloyd-Townshend världens största rekryteringsfirma med inriktning på specialister in exempelvis finansbranschen.

Klicka här för att gratis få Realtid.se:s nyhetsbrev Finans och försäkring varje vecka via e-post.

– Vi är inte som Manpower eller Adecco som rekryterar folk till hela ett företags organisation från botten ända upp till högsta ledningen.

– Vi är inriktade på specialister.

Den rekrytering av specialister som Hays gör, kan sedan vara på uppdrag åt såväl den privata som den offentliga sektorn.

Hays ansvarar för att rekrytera folk inom flera branscher såsom exempelvis finansbranschen.

Hur är stämningsläget just nu vad gäller finansbranschen i ”City”?
– Vad gäller jobbflödet är vi klart upp jämfört med bottennivån under nedgången.

– Men vi är samtidigt inte tillbaka på toppnivåerna från 2008.

– I dagsläget ligger vi kanske på 70 procent av toppnivån.

Det är särskilt finansfolk i tre kategorier som efterfrågas mest:

1) Folk som arbetar med IT; alltså IT-folk med bankerfarenhet; folk som har jobbat med IT på bank.

2) Vissa typer av ”front office”-folk, alltså folk som har kundkontakt. Delar av front office-sidan har fortsatt relativt mycket att göra på bankerna i London. Det gäller exempelvis folk som är finansiella rådgivare vid uppköp och samgåenden (M&A; mergers & acquisitions). Bedömningen är att M&A-sidan kommer att ta än bättre fart 2011.

3) Folk som jobbar med regelefterlevnad och riskövervakning. Behovet av dem har ökat i takt med den ökade regleringen

Generellt är det folk med lång erfarenhet som efterfrågas. Det beror lite på vilken del av finansbranschen det gäller och på vilken nivå, men som regel bör man ha minst fem års erfarenhet och kunna visa upp ett bra ”track record” från sin karriär.

Just nu är det som alla år mindre aktivitet på rekryteringsfronten. Så är det alltid mot slutet av ett år då folk inväntar utbetalningarna av det gångna årets eventuella bonusar vilket sker under första kvartalet året efter. Nästa hållpunkt är alltså bonusutbetalningarna för 2010 som sker under januari-mars 2011. Därefter brukar rekryteringarna ta fart igen.

– Det är färre antal folk som rör på sig nu under september-december. Nu väntar man.

En annan faktor som har dämpat nyrekryteringarna är att bankernas resultat inte har varit särskilt bra. Ännu så länge har bankernas tredjekvartals-rapporter inte kommit.

– Men andrakvartals-rapporterna var inte direkt fantastiska. De blev inte så bra som förväntat.

Vad gäller bankernas tredjekvartals-resultat är det ännu för tidigt att yttra sig om.

Bland enskilda banker är det särskilt brittiska storbanken Barclays investmentbank Barcap som varit aktiv med nyrekryteringar i London. Det började 2009 och fortsatte in i 2010.

– Barcap har gjort många nyanställningar. De har varit mycket aggressiva med det, och har troligen varit den bank som nyanställt flest.

Men nu har de minskat takten. Stora amerikanska investmentbanker som Goldman Sachs och Morgan Stanley ligger också lågt med nyrekryteringar i London just nu enligt Lloyd-Townshend i och med de säsongsmässiga skälen som gör att det inte är många anställda som byter jobb så här års. Nu har även det fjärde kvartalet inletts då aktivitetsnivån också normalt är låg i finansbranschen varje år innan ett nytt år inleds.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:


I samband med finanskrisen
och därpå följande ökad reglering av finansbranschen i London och högre skatter, var det tal om att banker och andra företag i finansbranschen skulle flytta ifrån London till mer ekonomiskt gynnsamma ställen såsom Schweiz. Men det har det inte blivit mycket av.

– Pratet om flytt från London är ingen stor fråga nu, säger Lloyd-Townshend.

Inga investmentbanker har enligt honom flyttat från London.

– Det är väldigt osannolikt att de skulle börja flytta till exempelvis Schweiz.

En del hedgefonder har däremot flyttat till Schweiz.

Var det bankernas hot om flytt från London därmed bara tomma ord?
– Alla har hotat flytta från London, men eftersom de stora bankerna är börsnoterade och baserade New York, London och Asien och regleras av amerikansk och brittisk lagstiftning är det mycket svårt för dem att flytta från exempelvis London. Det är även svårt med tanke på deras storlek och omfattningen av verksamheterna.

Så det finns ingen risk för att London kommer att vara tomt om några år?
– Personligen tror jag att det är mycket osannolikt.

Totalt jobbar det cirka 400.000 personer i finansbranschen i London.

Hur är trenden? Kan det vara dubbelt så många personer inom fem år?
– Nej, det lär det inte bli. Det ligger på en ganska stabil nivå, även om det kan variera mellan toppen och botten över konjunkturcyklerna. Men det är omöjligt att veta exakt hur det kommer att bli.

Någon tumregel för hur mycket folk tjänar i finansbranschen i London är inte enkelt att ge.

– En del tjänar miljoner pund per år medan andra kanske tjänar 30.000-40.000 pund. Det är som att fråga vad folk på Ericsson tjänar.

En tumregel är dock att bankerna sätter av hälften av vad de tjänar till de anställdas bonusar. Hur mycket man tjänar beror alltså helt enkelt på hur mycket den bank man jobbar på tjänar.

– Drar du in 10 miljoner pund till banken, så får du alltså kanske några miljoner pund i ersättning. Det beror på vilket område du jobbar med.

Det är svårt att säga några generella trender. Det är stora skillnader och många olika typer av jobb i finansbranschen.

– Men det man kan säga är att folk som jobbar på banker i London får mycket bra betalt. Det är bra betalt.

Märker du av några svenskar i finansbranschen i London?
– Ja, absolut. Folk i finansbranschen kommer från alla möjliga länder. Det är en global bransch som finns överallt internationellt. Gränser mellan länder, ras eller religion är helt irrelevanta. Det är det fina med London och finansmarknaden; att det är en mycket öppen marknad.

Vilka personliga egenskaper bör man ha för att lyckas i finansbranschen i London?
– Det är gärna folk som gillar att göra affärer, folk som kan räkna, är intelligenta och mycket bra på det de gör; folk som är mycket smarta. Man måste kunna bygga relationer med folk. Du behöver inte nödvändigtvis vara extremt karismatisk, men det hjälper. Man måste alltså vara bra på relationer med folk, och vara smart; smart, mycket intelligent, och att kunna bygga relationer med folk.

Är folk som är intresserade välkomna att skicka sitt CV till dig om de vill jobba i finansbranschen i London?
– Ja, men för att det ska vara meningsfullt bör det i så fall vara folk som sedan tidigare har erfarenhet från finansbranschen. De är absolut välkomna att höra av sig.

Vem är Londons svar på ”Gordon Gekko” från filmen Wall Street?
– Jag tror att Gordon Gekko är väldigt annorlunda jämfört med de som jobbar i verkligheten i finansbranschen i exempelvis London. London är mycket annorlunda jämfört med hur finansbranschen beskrivs i filmen ”Wall Street”. Jag tror inte att Gordon Gekko skulle bli särskilt långvarig i finansbranschen nuförtiden. Branschen är väldigt professionell. Det är mycket som är annorlunda jämfört med exempelvis 80-talet.

En effekt som skulle kunna drabba finansbranschen i London negativt, är de nya reglerna som förbjuder bankerna att ha tradingavdelningar som handlar för bankens egna pengar. Frågan är om det kan leda till att sådana avdelningar stängs ned i stor skala i London, vilket i så fall skulle påverka branschen negativt där.

– De här nya reglerna kommer att leda till vissa konsekvenser, men bankernas egna tradingavdelningar finns fortfarande kvar. De stänger inte ner alls. Det här är inget som kommer att leda till kris för finansbranschen i London.

Ett annat hot är att stora brittiska banker som RBS uppges äga stora mängder irländska statsobligationer kring vilka osäkerheten nu ökat på grund av den ekonomiska krisen för Irland.

– Det där är en väldigt stor fråga. Jag är inte själv ekonom. Du borde tala med en ekonom om det.

Men du har inte hört att Irländska effekter för de brittiska bankerna är ett allvarligt hot?
– Nej, det är inget akut orosmoln vad jag har hört. Men visst är det så att världsekonomin på sitt sätt, och finansbranschen är direkt beroende av utvecklingen för världsekonomin. Förbättras världsekonomin är det bra för finansbranschen och vice versa.

Och just nu är trenden att det sker en förbättring i finansbranschen i London?
– Situationen har förbättrats under de senaste tolv månaderna, definitivt.

Kan du rekommendera finansfolk i Sverige att söka jobb i London?
– Folk borde undersöka möjligheterna att jobba i London. Det är ett fantastiskt ställe att spendera några år av sin karriär på. Och några år i London är mycket bra för din erfarenhet. London är ju världens finansiella huvudstad.

Finns det mycket att göra på fritiden? Man kan gå på Premier League-fotboll?
– Man kan göra allt i London.

Ser man många kändisar på stan?
– Ja, London är ett väldigt kul ställe.

Har du själv sett någon kändis i London på sistone, typ Elton John eller så?
– Nej, men han är väl här någonstans.

Hays har även kontor i Sverige vilket ligger i Stockholm med 35 anställda. Hays finns även i Köpenhamn med 15 anställda.

Marie Svärd är Hays Sverigechef och hör av sig per telefon.

Är det bra drag på ert Stockholmskontor?
– Oh ja. Vi i rekryteringsbranschen är ju en tydlig konjunkturbarometer, och vi har sett en extrem efterfrågan de senaste 3-4 månaderna inom alla våra tjänsteområden. Det är fantastiskt mot bakgrund av den lågkonjunktur vi genomlidit.

Gäller det även finansbranschen specifikt?
– Där har det också varit svåra tider, men nu går det bra även där. Vi har rekryteringsuppdrag även åt företag i andra branscher där efterfrågan kanske är ännu starkare. Men vi märker också en tydlig trend inom ekonomi, finans och försäkring där det finns ny efterfrågan på att stärka upp med kompetenser på alla nivåer.

– Generellt för alla branscher börjar både mindre och medelstora företag våga anställa igen nu efter lågkonjunkturen. Och det gäller självklart även de stora, internationella företagen som är etablerade i exempelvis Stockholm.

Vad är det för folk som ni ser efterfrågan på i finansbranschen?
– Alla kategorier inom ekonomi och finans; både ekonomer, controllers, redovisningsfolk och andra. Jag tror man kan säga att det gäller hela spannet. I dagsläget kan man inte säga att det gäller något specifikt område. Det är kanske för tidigt för att se någon sådan trend. Men inom ekonomi och finans som helhet är det i dagsläget mer efterfrågan på folk än för bara några månader sedan.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: