Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Realtid.se Börs

Annons:

Mats Jansson lämnar SAS

MatsJansson_28april_473.jpg
Mats Jansson, vd SAS.
Foto: Scanpix

VD har bestämt sig för att avgå under hösten, meddelar flygbolaget.

Efter fyra år som vd och koncernchef i SAS har Mats Jansson beslutat att lämna sin befattning under hösten 2010. Bolagets styrelse har inlett sökandet efter en efterträdare.

– Nästa år blir jag 60, säger Mats Jansson i ett pressmeddelande, och då går också mitt kontrakt ut. Jag tycker att jag nu har gjort mitt i SAS. Det återstår fortfarande stora utmaningar för SAS, men plattformen är på plats. Core SAS-strategin med sina omfattande kostnadsbesparingar är etablerad, den finansiella plattformen är säkerställd genom den senaste nyemissionen, vi har blivit starkare på produktsidan och kundnöjdheten har ökat. Bolaget står nu väl rustat för att möta framtiden.

– Det kan därför vara läge för en ny vd att nu ta vid och ytterligare stärka SAS konkurrenskraft och säkra en lönsam tillväxt, fortsätter Jansson.

– Beslutet att lämna bolaget har inte varit lätt. Det har varit fyra spännande och krävande år att leda SAS som verkar i en dynamisk bransch där den ena dagen aldrig är den andra lik. Jag har känt ett starkt stöd från styrelse, ledningsgrupp, och inte minst från alla SAS-medarbetarna, som gör ett fantastiskt jobb, och som verkligen har ställt upp i den för SAS ytterst kritiska och ekonomiskt pressade situationen, säger Mats Jansson.

Styrelseordförande Fritz Schur som i SAS-styrelsen leder arbetet med att finna en efterträdare till Mats Jansson kommenterar (också det i pressmeddelandet):

– Mats har under fyra år slitit dag och natt med att föra SAS genom en svår tid. Han har gjort en storartad insats både kvantitativt och kvalitativt. Men jag har förstått under de senaste veckorna, att han övervägt om det var rätt för honom såväl som för bolaget att fortsätta som vd också in i den nästa fasen för SAS. Därför är vi nu i färd med att rekrytera en ny vd och koncernchef för SAS.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Mats Jansson hade 2008 en inkomst av tjänst på 12 miljoner kronor, och året dessförinnan 10,2 miljoner. Förutom i ett par SAS-bolag sitter han i styrelsen för ett golfevenemangsbolag, SGEM AB, tillsammans med bland andra Jacob Wallenberg, Fredrik Arp, Björn Algkvist, Henry Stenson och Urban Jansson.

Mats Jansson bor på Valhallavägen och har ett hus i Båstad, samt tillsammans med ett tiotal andra personer två skärgårdsfastigheter.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: