Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Annons:

Premier League
skärper reglerna

Nu blir det tuffare för lag som vill vara med i fotbollens Premier League. Klubbägare tvingas ställa upp på test för att se om de platsar finansiellt.

ALANSHEARERYES200.jpg
Newcastle Uniteds manager Alan Shearer, efter vinsten mot Middlesbrough i går.

Foto: Scott Heppell/Scanpix
Tuffa test för att se om presumtiva Premier League-klubbar håller måttet på det finansiella planet. Det är nya regler som nu införs i proffsfotbollen.

Intäkter och utgifter kommer att synas för att utröna huruvida klubbarna platsar in i sammanhanget. Klubbarna måste vara solida. Siffror över klubbarnas finansiella framtidsutsikter måste delges Premier League-styrelsen.

Brittiska regeringen oroar sig över den mängd skulder som tornar upp sig inom den professionella fotbollen, liksom frågor om transparens och obestånd. Nu har elva av de 20 klubbordförandena dragit upp riktlinjer för ett nytt regelverk i Premier League.

Reglerna kommer att vara tuffare gentemot personer som vill bli klubbdirektörer. Har de tidigare begått brott som gett straff som överstiger ett års fängelse kommer de inte att kunna bli direktörer.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
De nya reglerna är även menade att få fram ett starkare engelskt landslag och kommer troligen att vara i bruk säsongen 2010–11.

Testen skulle antagligen inte ha hindrat Thailands tidigare premiärminister, den korruptionsanklagade Thaksin Shinawatra, från att bli ägare till Manchester City. Det säger Richard Scudamore, Premier League-vd.

Källa: Financial Times  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:


Annons:


Annons: