Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Annons:

Busstrejken tillfälligt avblåst

Busstrejken i Stockholm är avblåst - tills vidare.

Men parterna har inte kommit överens om ett nytt avtal. På måndag sätter de sig ner och fortsätter förhandlingarna. Om de då fortfarande inte kan enas stannar bussarna igen.

Enligt informationen på den
presskonferens som hölls på eftermiddagen ska bussarna vara ute i trafiken igen ”så snabbt som möjligt”, vilket innebär tidigast om fyra timmar.

SL kan inte svara på hur lång tid det dröjer innan busstrafiken fungerar för fullt igen utan hänvisar till Swebus och Busslink som är de företag som kör bussarna.

– Vi har börjat kalla in förare och kommer att rulla igång direkt, säger Helena Reinhagen, kommunikationschef på Busslink.

Trafiken kommer att
återupptas successivt under eftermiddagen och kvällen. Helena Reinhagen räknar med att det tar ett dygn innan allt är helt normalt igen.

TT: Är det några linjer ni prioriterar?

– Det är svårt att göra det. Vi är angelägna om att komma igång överallt så snart som möjligt, och att folk i glesbygden som har varit isolerade ska kunna åka.

Swebus räknar också
med att det kommer att ta ett dygn innan trafiken är i full gång igen.

– Vi måste få in folk. Vi ska ha ett telefonmöte med alla teknikchefer nu, säger Leif Enebrink vid Swebus pressjour, tillika operativ chef för Swebus i Stockholm.

Men än så länge har Swebus inte fått något officiellt besked om att strejken är avblåst. Ingen hade vid kvart över tre ännu hört av sig från Bussarbetsgivarna.

Håkan Pettersson,
andre vice ordförande vid Kommunal, berättar för TT att man gått igenom budet punkt för punkt och beslutat att ses igen på måndag.

– Under tiden vi förhandlar är det kutym att inte ha stridsåtgärderna på gång, säger Håkan Pettersson, andre vice ordförande vid Kommunal, till TT.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Han vill inte säga
hur nära konflikten är en lösning.

Bussarbetsgivarnas vd Peter Jeppsson låter däremot mycket hoppfull.

– Vi står väldigt nära varandra. Det skulle göra mig förvånad om strejken dras igång igen.

– Det är en stor
apparat att först ställa in en strejk och sedan sätta igång den igen.

Om parterna inte kommer överens på måndag fortsätter strejken vid midnatt ett dygn efter det att förhandlingarna avbrutits.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:


Annons:


Annons: