Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Annons:

Tusentals jobb bort från Chrysler

Den amerikanska biltillverkaren Chrysler behöver banta ytterligare. Bolaget tänker därför skära bort så mycket som 10 000 timanställda till slutet av 2008.

Det motsvarar mer än en femtedel av bolagets fackföreningsanslutna personalstyrka. Chrysler ska lägga ned fem monteringsfabriker i Nordamerika och sluta tillverka Dodge Magnum, den öppna versionen av PT Cruiser, Chrysler Pacifica och Chrysler Crossfire. Den sistnämnda modellen bygger till största delen på Mercedes-komponenter.

Utöver neddragningen av timanställda kommer Chrysler även att minska antalet tillsvidareanställda med 1 000. De nya neddragningarna ska läggas till de 13 000 jobb som redan försvunnit i det åtgärdsprogram som aviserades i februari.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:


Chryslers nya ägare, riskkapitalbolaget
Cerberus Capital Management, visar med de nya åtgärderna att det var nödvändigt att gå hårdare fram än vad bolaget har flaggat för tidigare. Cerberus tog över Chrysler i augusti.

Enligt vd Bob Nardelli har marknadsläget förändrats dramatiskt sedan februari. Den svaga marknaden väntas fortsätta in på 2008.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:


Annons:


Annons: