Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Annons:

Stegö Chilò avgår

Pressen blev för stor på kulturminister Cecilia Stegö Chilò. På måndagsförmiddagen kom beskedet att hon lämnar ministerposten.

Stego_C_P_200.jpg
Kulturminister i tio dagar. Foto: Scanpix
I en kommentar på regeringens hemsida säger Cecilia Stegö Chilò:

”Genom att inte betala TV-avgift och att anlita s.k. svart hemhjälp, har jag under tiden innan jag blev statsråd begått förseelser som inte är acceptabla, men som jag på alla sätt försökt att rätta till. Den ambitionen har nu stoppats av Radiotjänst i Kiruna AB och Svenska Transportarbetarförbundets polisanmälningar. Eftersom det inte kommer att vara möjligt att inom rimlig tid reda upp situationen ser jag inte längre någon möjlighet att genom ett engagerat och kompetent arbete reparera den skada jag åsamkat regeringen.”

Cecilia Stegö Chilò tackar de som stöttat henne under de senaste dagarna. Samtidigt uttrycker hon sin oro för vilka konsekvenser hennes erfarenhet kan leda till.

”Jag har blivit föremål för mycket värme, men också mött en stor oro: Hur blir det med vår demokrati om politiken bara har plats för felfria människor? Det är en stor och svår fråga som jag inte kan diskutera här. Men jag hoppas att mina upplevelser inte ska avskräcka ”sådana som jag”, kvinnor, företagare, journalister och fria samhällsdebattörer från att utveckla sina tankar, följa sina övertygelser och engagera sig partipolitiskt.”

Cecilia Stegö Chilò ger inga ytterligare kommentarer under måndagen av hänsyn till budgetpropositionen.

Realtid.se
redaktionen@realtid.se
 Tillbaka
Skriv ut artikeln Tipsa om artikeln


Annons:


Annons:


Annons: