Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Annons:

Bert Karlsson

…schlagerkungen som nu planerar för nästa tv-produktion, ”Heja Sverige”, en dokusåpa där uppfinnare och entreprenörer tävlar om bästa affärsidé. Varför gör du det här?

– Sverige måste satsa på att få fram fler företagare, det här är ett sätt. Den här idén började jag skissa på redan i början på 90-talet, men det är först nästa vecka som allting kommer att vara helt klart.

Enligt Bert Karlsson kommer ”Heja Sverige” att ha likheter med dokusåpan Idol.

– Det här kommer att vara med på allvar, men det är klart att det måste bli en hel del show också, annars kommer vi inte att få några tittare. Vi kommer till exempel att tillsätta en jury, precis som i Idol, som ska bedöma de tävlandes affärsidéer.

Vilka kommer att ingå i juryn?
– Den ska bestå av personer som själva varit med om att starta och driva företag. Jag har redan talat med Salvatore Grimaldi (ordförande i Företagarna), och det blir nog inga problem att få honom att ställa upp.

Kommer den juryn att bli lika elak som Idol-juryn?
– Inte lika elak, men den som har en dålig affärsidé kommer att få höra det.

Uttagningarna till ”Heja Sverige” kommer att ske bland annat i Gnosjö, Trollhättan och Västerås, städer där företagarandan redan är stark.

Är inte det en diskriminering av övriga delar av landet som kanske är i ännu större behov av nya företagare?
– Ähh, det tycker jag inte.

Totalt 20 uppfinnare och entreprenörer kommer att tävla om en förstaplats. I det femte avsnittet kommer endast tio tävlanden att återstå. De som tagit sig så långt samlas i ett entreprenörshus där de kommer att utveckla sina produkter och förfina sina affärsidéer. Vinnaren ska få hjälp med att utveckla och marknadsföra sin produkt innan den slutligen lanseras på marknaden.

I augusti börjar inspelningen av programmen och enligt Bert Karlsson har många förhoppningsfulla potentiella företagare redan hört av sig. Programmen, totalt tio avsnitt, börjar sändas i början av nästa år i TV 4.

Annelie Östlund
08-54587131
annelie.ostlund@realtid.se

 Tillbaka
Skriv ut artikeln Kommentera artikeln Tipsa om artikeln


Annons:


Annons:


Annons: