Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Annons:

365 miljoner till
Harvard-kvinnor

Den omstridde rektorn för Harvard, Lawrence Summers, offentliggjorde i går att universitetet ska satsa 50 miljoner dollar under det kommande decenniet för att rekrytera, stödja och uppmuntra kvinnor och underrepresenterade minoritetsgrupper.

Satsningen kommer innebära flera olika delar men fokus är mångfald, förbättrade rekryteringsprocesser, mentorskap för unga medarbetare och förmånligare villkor för föräldralediga.

Harvard-rektorn Lawrence Summers var i blåsväder tidigare i år när han under ett föredrag sa att biologiska skillnader låg bakom det låga antalet kvinnor inom naturvetenskaplig och teknisk forskning.

Efter många turer med ursäkter väljer nu rektorn att satsa på att få fram fler kvinnor på högre poster på Harvard.

Enligt rapporter var endast 4 av 32 nytillträdda professorer under 2004 kvinnor.

– Vi måste bli bättre, sa Lawrence Summers till New York Times under en telefonkonferens i går och lade till att föregående års siffror är oacceptabla.

De 365 miljoner kronor som nu satsas på större mångfald är enligt Summers ett första steg. Och han räknar med att fler resurser kan tillkomma.

Frågan är dock om pengarna räcker för att släta över Lawrence Summers kritiserade ledarskap. En undersökning i mars visar att ett flertal kvinnliga universitetsanställda känner att de saknar respekt.

Emilie Westholm
emilie.westholm@realtid.se
 Tillbaka
Skriv ut artikeln Kommentera artikeln Tipsa om artikeln


Annons:


Annons:


Annons: